Gezichtsverzorging

Dit is waarom ‘skin cycling’ supergoed is voor je huid

Dit is waarom ‘skin cycling’ supergoed is voor je huid

Ben jij compleet geobserdeerd met skincare en heb jij een uitgebreide collectie aan producten? Dan is het uitvogelen van een perfecte routine misschien een uitdaging. Wil jij het meeste uit al jouw producten halen? Dan is 'skin cycling' iets voor jou! Dit is hoe het werkt en waarom het zo goed is voor jouw huid.

Wat is skin cycling

Onze skincare routines bestaan uit verschillende ingrediënten die allemaal andere actieve ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten hebben allemaal voordelen voor je huid. Maar al deze ingrediënten tegelijk gebruiken, kan nadelige gevolgen hebben. Het gebruiken van te veel producten kan namelijk ervoor zorgen dat je huid het allemaal niet meer op kan nemen. Je laat hiermee dus de positieve effecten van je skincare liggen. Daarnaast kan een overschot aan producten voor irritatie zorgen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat sommige ingrediënten niet goed samengaan. Om dit probleem te verhelpen is skin cycling in het leven geroepen. Skin cycling houdt in dat je dagelijks je routine afwisselt om zo het meeste uit je producten te halen. Je plant je routines strategisch in zodat iedere dag zijn eigen functie heeft. Je kunt het vergelijken met spieren opbouwen tijdens het sporten. Je traint iedere dag een andere spiergroep en houdt rustdagen. Skin cycling werkt precies zo, maar dan voor je huid.

Een vierdaagse routine

De optimale manier om aan skin cycling te doen is door gebruik te maken van een routine die vier dagen duurt. We raden aan om in het begin van de week je meest krachtige producten te gebruiken. Dag één is de perfecte dag om te exfoliëren. Dag twee is voor retinol. Dit ingrediënt is essentieel voor ieders routine. Maar dit product kan je ook niet te vaak gebruiken. Dit kan namelijk voor irritatie zorgen en daarmee de positieve effecten van retinol tegenwerken. Dag drie en vier zijn bedoeld voor rust. Deze avonden staan in het teken van hydratatie. Gebruik deze dagen om je huid te voeden met hydraterende crèmes, serums en maskers. Op dag vijf begin je weer bij het begin. Zo herhaal je steeds dezelfde cyclus.

Ochtendroutine

Bij skin cycling ligt de focus voornamelijk op de avonden. In de ochtend hoor je iedere dag dezelfde routine aan te houden. Hiervoor heb je vier producten nodig: een milde reiniger, een vitamine C serum, een voedende dagcrème en natuurlijk SPF. Deze vier producten samen zorgen ervoor dat jouw huid gevoed en beschermd blijft gedurende de dag. Hierdoor heeft jouw vierdaagse routine alle ruimte om zijn werk te doen zodat jij een stralende huid krijgt.

Bron: Byrdie
Deel dit artikel
Back to top