Lifestyle

Hoe zorg je ervoor dat je happy single bent?

Hoe zorg je ervoor dat je happy single bent?

Ben je een tijdje single? Dan zal je vast steeds vaker de vraag krijgen of je aan het daten bent en hoe het ervoor staat. Misschien ben je niet op zoek naar een relatie – of juist wel, en ervaar je een onrustig gevoel tijdens je single bestaan. Hoe dan ook: happy single zijn is fijner dan met hartstocht wachten op the one.

1.      Leef in het nu

Het klinkt simpel, maar in de praktijk is het zo makkelijk nog niet: in het nu leven. Ondanks de moeite die het vergt, is je aandacht op het hier en nu richten iets wat je meer laat genieten van allerlei momenten in je leven. Zo ontdoe je je gedachten van gepieker over relaties en sta je stil bij de fijne dingen des levens. Ineens besef je je hoeveel moois je al ervaart en hebt, en dat een relatie slechts een toevoeging zou zijn – die prima nog even op zich kan laten wachten. Minder stress, meer genieten.

2.     Tijd met vrienden

We leven in een wereld die sterk gefocust is op romantische relaties, maar de band met je vrienden is eigenlijk net zo belangrijk. Al helemaal als je single bent geeft het veel energie om meer tijd met je friends door te brengen. Zo voel je meer verbinding en connectie, iets wat je anders ook uit een relatie haalt. Zeker weten dat je hier helemaal happy van wordt.

3.     Laat het los

Wacht jij vurig op een relatie? Hoe begrijpelijk dat ook is, kunnen die emoties je stemming veel gaan beïvloeden. En dat is natuurlijk iets wat je niet wilt. Probeer op een relaxte manier te daten, zonder verwachtingen. Het kan ook fijn zijn om te bedenken waarom je een relatie wilt. Misschien is er wel iets wat je jezelf al kunt geven, zoals meer self love.

Tijd om happy single te zijn!

Ook interessant: microjoys zijn de sleutel tot meer geluk

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top