Lifestyle

5X tips om weer te daten na een lange relatie

5X tips om weer te daten na een lange relatie

Daten lijkt een grote stap als je net uit een lange relatie komt, maar met deze tips kan je het weer helemaal aan! Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

1. Zelfreflectie

Voor je kunt beginnen met daten, moet je eerst emotioneel herstellen van de voorgaande relatie. Voel alles wat je wilt voelen, en huilen mag altijd. Het is logisch dat het soms niet altijd even goed gaat, dus geef jezelf de ruimte om te voelen en denk aan jezelf. Hier zit geen tijdslimiet aan verbonden: het kan één dag duren, maar ook een half jaar. Bedenk ook goed wat wel en niet werkte in de relatie. Door te bedenken wat je wilt in een toekomstige relatie kom je eerder tot een beeld van je volgende partner. Dit hoeft ook geen vaste relatie te zijn: casual daten of flirten is helemaal prima. Zolang je je bedenkt wat er beter kan en waar je naar opzoek bent, zet je al een stap in de goede richting.

2. Socializen

Misschien zag je je vrienden en vriendinnen niet zo vaak meer in je relatie, maar het is nu juist tijd om meer dingen samen te doen. Zoek afleiding en ga opzoek naar je nieuwe zelf, samen met de mensen die je dierbaar zijn. En daarnaast: je zal vast nieuwe mensen leren kennen als je wat meer gaat doen. Er lopen buiten veel singles rond, en wie weet vind je jouw nieuwe kennis wel!

3. Geduld hebben

Voelt het in het begin nog wat ongemakkelijk om je sociaal op te stellen? Dat is helemaal prima. Het is ook even wennen, deze nieuwe manier van leven. Ook kan het nog even duren voor je écht klaar bent voor daten, en voor je door hebt hoe dat allemaal in zijn werking gaat. Geef jezelf voldoende tijd en accepteer dat je ook hiervan zult leren.

4. Openstellen voor verandering

Misschien ben je in jaren niet meer single geweest, en zijn de tijden inmiddels veranderd. Zijn er misschien nieuwe datingapps uitgekomen die je kunt proberen, kun je mensen op andere manieren leren kennen, of zijn de flirttechnieken veranderd? Stel je open voor deze nieuwe mogelijkheden, want misschien vind je zo wel de ware.

5. Genieten van daten

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk nu, maar single zijn is een tijd om van te genieten. Je bent niet afhankelijk van iemand en niemand verwacht iets van je. Probeer daarom zoveel mogelijk te genieten van je nieuwe single leven en het daten. Leg geen druk op jezelf en probeer niet aan verwachtingen te voldoen. Kies je eigen tempo en zorg dat je je goed voelt. Daten hoort leuk te zijn, dus ga ervoor!

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top