Lifestyle

Wat betekenen jouw terugkerende dromen?

Wat betekenen jouw terugkerende dromen?

Heb jij een droom die je nooit meer vergeet? Een terugkerende droom misschien, eentje waar je heel gelukkig van werd of juist heel bang maakte? Soms kunnen dromen een betekenis hebben, lees verder en kom erachter wat jouw droom wellicht kan betekenen.

Vliegen

We associëren vliegen met vrijheid. Is het wegvliegen van een situatie die je benauwd of wegvliegen van verantwoordelijkheden? Vlieg je weg vanuit huis of je werk, en vlieg je hoog of laag? En wat zie je dan? Vliegdromen zijn één van de makkelijkste dromen om te analyseren, omdat je kijkt naar de manier waarop je ontsnapt of wegvliegt. Denk even goed na: is het de vrijheid waar je naar verlangt of is het de vlucht?

Naakt zijn

Dit zijn vaak gekke dromen. Je loopt bijvoorbeeld door de winkelstraat en merkt plotseling dat je naakt bent, je staakt in je blootje voor je partner, of je kunt je kleding na het douchen niet meer vinden. Dromen over naakt zijn gaan vaak over kwetsbaarheid. Ze laten je zien dat je je te kwetsbaar opstelt of je kwetsbaarder op kunt stellen. Als je alleen naakt bent gaat het over naar binnen kijken. Sta je naakt voor een groep mensen? Dit wijst op jezelf zijn en laten zien wie je bent. Analyseer je droom en let daarbij goed op wie erin voorkomt.

Examen

Droom je weleens dat je opnieuw examen moet doen, of dat je je examen niet gehaald hebt? Dromen over examens gaan vaak over onzekerheid. Vraag je eens af waar je onzeker over bent, en als je droomt over een examen dat je al hebt afgelegd, ga dan eens terug naar die periode in je leven. Hoe voelde je je toen en kan dat gevoel je op dit moment van steun zijn?

Agressie

Valt iemand je in je droom aan of val jij iemand aan? Achtervolgd worden in een droom of dromen waarin agressie voorkomt zijn vaak de meest waardevolle dromen (of nachtmerries). Deze droom schudt je wakker en toont je iets dat je moet weten. Loop je ergens voor weg? Ben je bang voor de volgende stap? Denk goed na over situaties waar je op dit moment angstig voor bent, en durf de anggst recht in de ogen aan te kijken. Dat is misschien wat lastig, maar het feit dat je zo'n droom onthoudt spreekt al boekdelen.

De dood

Schrik niet van dromen waar de dood in voorkomt, ookal ben je misschien bang dat jij of iemand die je kent dood zal gaan door die droom. Meestal is zo'n droom een metafoor voor het einde van een periode, en niet noodzakelijkerwijs van het leven zelf. Het kan ook betekenen dat iets je aandacht dringend nodig heeft, zoals de band tussen jou en een familielid. Let goed op het gevoel dat je in en na de droom hebt.

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top