Lifestyle

Zo kan ook jij een intern orgasme krijgen

Zo kan ook jij een intern orgasme krijgen

Wie als vrouw zijnde wel eens een seksscène ziet in een film of serie, valt het waarschijnlijk ook op dat er altijd gedaan wordt alsof vrouwen klaarkomen van penetratie. Irritant (ook omdat mannen soms denken dat dit het enige is wat nodig is - zucht), want met een simpele missionarishouding zijn er weinig vrouwen die zo daadwerkelijk makkelijk tot een climax komen. 

Voor een orgasme moet echt wel wat meer gedaan worden. Dit betekent echter echt niét dat je enkel door traditionele clitorale stimulatie een orgasme kan krijgen. Wij leggen het je uit. Een orgasme is een orgasme, denk je misschien. Verrassing: dat is dus niet zo. Aan het uiterlijk van de vagina kun je misschien al afleiden dat het niet zo simpel is maar wist je al dat het spreekwoord 'er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden' ook geldt voor de vrouwelijke climax?

Er zijn namelijk meerdere plekken die gestimuleerd kunnen worden om tot een orgasme te komen, ook als het om de vagina gaat. Als het goed is dan ben je op de hoogte van de clitoris: deze zit aan de buitenkant van de vagina - ook wel vulva genoemd - in het midden aan de bovenzijde. Als deze gestimuleerd wordt dan kun je een orgasme krijgen. Dit wordt ook wel een extern orgasme genoemd. Maar wist je dat de clitoris ook op een andere manier te stimuleren is?

De clitoris is ook via de binnenzijde van de vagina te bereiken. Als je jouw hand plat op je schaambeen legt en met je vinger(s) een paar centimeter naar binnen gaat en een 'kom hier' beweging maakt, heb je waarschijnlijk de goede plek (ook wel g-spot genoemd) te pakken. Door zelf te experimenteren wat je lekker vindt - dit kan ook met behulp van een seksspeeltje met een lichte kromming - kan je een eventuele sekspartner natuurlijk ook op de hoogte stellen van jouw extra genotsplekje. Dat een ander het ook voor je kan doen, maakt het alleen maar nog fijner natuurlijk. 

 
Beeld: Photo by Dainis Graveris on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top