Interior

3x manieren om meer kleur je huis in te brengen

3x manieren om meer kleur je huis in te brengen

Er zijn genoeg manieren om je interieur wat meer kleur te geven. Koop planten, kunst en accesoires, of verf bijvoorbeeld een muur. Zo maak je van je huis een kleurrijk thuis, en wij hebben hier een aantal tips voor.

1. Bloemen en planten

Bloemen en planten zijn een simpele manier om kleur in je huis te brengen. Heb je geen groene vingers en kun je nog geen cactus levend houden? Kies dan een mooi en kleurrijk boeket bloemen en vervang deze eens in de zoveel tijd. Wel iets meer groen in huis? Koop dan een aantal grote en kleine kamerplanten, en verspreid ze door ze op tafeltjes te zetten, op het raamkozijn te plaatsen of in hoeken te laten staan. Een plant die ook bloemen geeft, geeft ook iets meer kleur, hoewel je dan wel iets subtieler blijft.

2. Kunst

Kies een mooi kunstwerk, en kijk naar welke kleuren je graag interieur terug wilt laten komen. Liever iets unieks? Maak dan je eigen kunst, de mogelijkheden zijn eindeloos: bedenk welke materialen je wilt gebruiken en welke kleuren je nodig hebt. Je kunt daarnaast ook een hele mooie gallery wall maken, door verschillende kunstwerken in verschillende lijsten, foto's, knipsels en kaartjes naast elkaar op een muur te hangen.

3. Verf

Een muur verven kan voor sommige mensen nog best spannend zijn. Denk er alleen wel aan dat je niet gelijk een hele muur hoeft te verven, maar je bijvoorbeeld ook een stukje van de muur kunst accentueren met een mooie accentkleur. Maak bijvoorbeeld een vlak in een complimenteuze kleur om de televisiehoek op te fleuren, of verf het onderste deel van een muur in een andere kleur om een nieuwe sfeer te creeëren.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top