Gezichtsverzorging

Zo kom je van donkere kringen onder je ogen af

Zo kom je van donkere kringen onder je ogen af

Heb jij ook werkelijk álles geprobeerd om maar van die donkere kringen onder je ogen af te komen en lijkt niets te werken? Je wordt nog elke dag wakker met het gevoel dat je genoeg hebt geslapen om zonder wallen de dag door te komen, maar één blik in de spiegel zegt al genoeg: het slapen was tevergeefs. Maar met déze hack (die je waarschijnlijk nog niet uitgeprobeerd hebt) ben je mega snel van die donkere kringen af. 

Met deze tip kom je snel van donkere kringen onder je ogen af

Om toch de dag nog een beetje wakker-uitziend door te komen drink je misschien wel vijf koppen koffie. Maar wacht eens even... een handige tip vertelt ons dat de koffieprut die je over hebt aan het einde van die vijf koppen, ontzettend handig is voor het laten verdwijnen van die donkere kringen onder je ogen...

Masker voor je wallen

Dit laat je spontaan meer koffie drinken, want het overgebleven koffieprut kun je goed gebruiken voor een prachtig maskertje voor je wallen. Makkelijk én effectief. Het maken van het masker is easy peasy, want het enige wat je hoeft te doen is het mengen van de koffieprut met wat dag- of oogcrème, totdat het een zacht en smeerbaar masker is. 

We leggen de nadruk op smeerbaar, want we zoeken niet naar een scrub voor onder onze ogen. De huid is op die plek enorm gevoelig, dus het maken van een zacht masker is key. We willen een lichtere huid onder de ogen, niet roder... 

Zo werkt het

Wanneer je je masker hebt voorbereid kun je deze onder je ogen smeren. Laat het voor ongeveer een kwartiertje zitten en afspoelen maar. Het papje dat je hebt gebruikt zorgt ervoor dat direct na het afspoelen de donkere kleur al verdwenen is. Ook zijn je ogen en de huid eromheen minder opgezwollen. Doe dit wekelijks en je kunt je concealer binnenkort al in de prullenbak gooien.

Maar waarom werkt koffie dan wel? De cafeïne die in koffie zit verwijdt je bloedvaten, waardoor de vochtophoping die onder je ogen ontstaat beter afgevoerd kan worden. Zeker als je meer zout en alcohol nuttigt dan nodig is, kan er veel vocht blijven zitten rondom je ogen. Nu ligt het hebben van donkere kringen onder je ogen niet altijd hier aan, en is de oorzaak wat lastiger te vinden. Koffie is in ieder geval een slimme truc, waardoor die wallen opeens een stuk minder erg zijn.

Lees ook: Door dit ding in je huis kun je een uitgedroogde huid krijgen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top