Fashion

Met deze tips ziet je outfit er altijd luxe uit

Met deze tips ziet je outfit er altijd luxe uit

Het liefst dragen we onze kleding allemaal zoals de famous Blair Waldorf en Serena van der Woodsen: luxe, elegant en expensive. Jaloersmakend kun je het bijna noemen, maar eigenlijk hoeven 'dure' outfits helemaal niet écht duur te zijn. Met de juiste tips en tricks maak je een 'goedkope' outfit hartstikke put together en luxe. 

Met deze tips maak je een outfit luxe

Outfits hebben van de mooiste en duurste merken is iets wat we eigenlijk allemaal wel zouden willen. Toch betekent een duur merk niet altijd dat je er ook 'duur', luxueus en elegant eruit ziet. Als je kijkt naar het straatbeeld hebben vaak hele rijke mensen toch vaak simpelere en meer casual kleding aan. Toch zien zij er wél altijd put together en elegant uit - en laat dat nu net zijn wat wij ook willen. Met deze tips krijg je dat zo voor elkaar. 

Koop alleen kleding die echt goed past

We love the oversized look, maar we moeten er ook niet in doorslaan. Als een kledingstuk al oversized is, dan is het prima, maar om het nu vijf maten groter te kopen is wat je juist níet moet doen om een elegante en dure look te krijgen. Ook kleding die veel te klein is kun je maar beter niet meer dragen. Vermijd daarom online shoppen ook, als je (per ongeluk) neigt naar het kopen van kleren die eigenlijk niet passen. In winkels kun je natuurlijk passen en daardoor ook meteen de juiste maat meenemen. Ook beter voor het milieu!

Investeer in riemen

En dan niet per se omdat je broek afzakt (lees anders het bovenstaande nog maar even...), maar om je outfit een simpele, maar effectieve upgrade te geven. Of het nu onder een simpele outfit met jeans en shirt is of bij een jurkje - met een riem ziet je outfit eruit alsof je erover nagedacht hebt. Elegantie: +10 punten. 

Heb altijd een (grote) zonnebril bij de hand

Dit klinkt wat dramatisch en een beetje à la Kardashians, maar het ziet er wel uit alsof je een ontzettend expensive en luxe persoon bent. Who's that achter die grote zonnebril? Een tikje mysterie voor je persona en een tikje classy voor je outfit. 

Eén kleur sieraden

Hoewel het hartstikke gezellig en leuk is om zoveel mogelijk sieraden in allerlei kleuren te hebben en te dragen, is het voor een expensive look niet zo'n goed idee. Sieraden van één kleur - het liefst goud of zilver - zien er het meest luxe uit. Pas ook op dat je niet te veel om doet. Je nek heeft er geen zin in om naar beneden te hangen omdat je dertig kettingen om hebt. 

Kies de goede handtas

Sowieso ziet het hebben van een (klein) handtasje er al luxueus uit, want: wat heeft ze er in vredesnaam allemaal in zitten? De volgende stap is om dan ook de juiste handtas te kiezen voor de outfit die je aan hebt. Een neutrale tas zonder te veel tierlantijntjes is hier perfect voor. Ook een 'basic' kleur is een green flag, want zo kun je (bijna) nooit fout gaan. 

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top