Haarverzorging

Microblading voor je haarlijn: alles wat je erover moet weten

Microblading voor je haarlijn: alles wat je erover moet weten

Microblading, die term heb je vast weleens eerder gehoord. Het is een populaire techniek die wordt gebruikt om dunne wenkbrauwen voller te laten lijken. Ook voor je haarlijn kan deze techniek gebruikt worden. Dit wordt gedaan bij vrouwen die bijvoorbeeld last hebben van haarverlies of verdund haar bij de haarlijn. Is microblading iets waar jij over nadenkt? Dit is alles wat je erover moet weten.

Wat is haarlijn microblading?

Microblading lijkt erg veel op tatoeëren. Met behulp van een naald en een scherp, klein mesje wordt er pigment in de huid aangebracht. Dit resulteert in kleine strookjes pigment die erg lijken op haartjes. Hierdoor lijkt je haarlijn dus weer voller en geeft het de illusie dat je meer volume hebt in je haar. Het is een mogelijke oplossing voor vrouwen wiens haarlijn uitdunt of voor wie last heeft van haaruitval rondom de haarlijn. Microblading is semipermanent. De resultaten blijf je ongeveer twaalf tot achttien maanden zien totdat ze wegvagen.

De voordelen en nadelen

De resultaten van microblading zijn erg realistisch. Het verschil met echte haartjes is dus bijna niet te zien. Daarnaast zie je ook direct het resultaat. De manier waarop microblading wordt toegepast, is uniek per persoon. De lijntjes die gezet zullen worden, worden eerst getekend zodat je goed kunt zien of je blij gaat zijn met het resultaat. 

Door microblading toe te passen, zul je minder goed kunnen zien waar je minder haar hebt. Omdat het pigment de kale plekjes opvult, heb je geen last meer van duidelijke kale plekken wanneer er licht op schijnt.

De risico's van microblading zijn vergelijkbaar met die van het laten zetten van een tattoo. Het kan ervoor zorgen dat de behandelde huid geïrriteerd of geïnfecteerd raakt. Daarnaast kan de kleur of zichtbaarheid van het pigment veranderen na verloop van tijd. De resultaten van microblading kunnen alleen verwijderd worden door het weg te laten laseren, net als met tattoos.

Voorbereiding

Als je ervoor kiest om de microblading behandeling te ondergaan, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat jij jouw haar wast voordat je de behandeling laat uitvoeren. Zodra het is gebeurd, mag je namelijk de behandelde plek niet wassen voor minimaal een week. Ook zijn er verschillende producten die je beter niet kunt gebruiken voordat je de behandeling laat uitvoeren. Retinol is bijvoorbeeld een absolute no go, aangezien het de huid kwetsbaarder maakt en het hierdoor makkelijker geïrriteerd raakt. Kom tot slot ook naar de behandeling toe met schoon haar, gebruik dus geen styling producten van tevoren. 

Ben je bang dat microblading pijn doet? Gelukkig is hier over nagedacht. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van verdovende zalf, zodat jij geen pijn ervaart terwijl de haartjes worden gezet. Hoelang het duurt, hangt van de persoon af. Gemiddeld duurt een behandeling tussen de een en drie uur.

Uiteindelijk is het altijd het verstandigst om te gaan praten met een professional wanneer jij nadenkt over deze behandeling. Zij kunnen jou het beste begeleiden bij het maken van jouw beslissing.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top