Gezichtsverzorging

Gezichtshaar verwijderen? Zó doe je dat veilig

Gezichtshaar verwijderen? Zó doe je dat veilig

Iedereen heeft gezichtshaar. De één heeft er meer last van dan de ander. Ongewenst gezichtshaar, zeker wanneer het veel of donker is, ervaart niet iedereen als prettig. Wanneer je onzeker wordt van je gezichtshaar of je vindt het simpelweg niet mooi, kies je ervoor om je gezichtshaar te verwijderen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee houdt bij het verwijderen van gezichtshaar. Zo weet je zeker dat je het op een veilige manier doet. Wij vertellen je hoe je veilig je gezichtshaar verwijdert.

Manieren van gezichtshaar verwijderen

Als eerst is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om je gezichtshaar te verwijderen. Zo verwijder je gezichtshaar met een pincet, draad, laat je het laseren of gebruik je waxstrips. Ook gebruiken sommigen een speciaal mesje om gezichtshaar mee te verwijderen; dit heet dermaplaning. 

Wax, pincet of draad

Een veilige manier om je gezichtshaar te verwijderen, is met waxstrips of een pincet. Zeker je wenkbrauwen, snorhaartjes of haren op je kin zijn hier makkelijk mee weg te halen. Doordat je met deze methodes de haartjes verwijdert vanuit hun haarzakje, blijven de haartjes langer weg. Zo profiteer je dus langere tijd van minder haartjes op je gezicht. Hetzelfde geldt voor haren weghalen met een draad. Dit wordt ook wel threading genoemd. Dit is een bepaalde techniek waarmee je met een draad de haren op je gezicht op een veilige manier verwijdert. Het beste laat je dit doen door een schoonheidsspecialiste.

Trek je huid altijd strak als je aan de gang gaat met een pincet. Zo voorkom je dat je je huid meepakt en jezelf pijn doet. Ga je aan de slag met wax(strips)? Zorg er dan voor dat je deze goed opwarmt, maar niet te heel laat worden en op je gezicht aanbrengt.

Haren laseren

Wil je voor altijd af van haartjes op je gezicht? Dan is het mogelijk om je snorharen, bakkebaarden, haren op je wangen of haren op je kin weg te laten laseren. Na een aantal behandelingen ben je dan op bepaalde delen van je gezicht helemaal haarloos. Bij een professionele huidtherapeut laat je dit op een veilige en efficiënte manier doen.

Scheren

De meningen zijn verdeeld over het scheren van je gezichtshaar. Scheren doe je in dit geval niet met een scheermesje dat je ook voor je benen gebruikt, maar met een speciaal mesje voor je gezicht. Dat je stoppels krijgt van het schreven van je gezicht is een fabel. Je verwijdert door het scheren vuil, dode huidcellen en donshaartjes. Hierdoor ga je verstopte poriën tegen en wordt gezichtsverzorging beter opgenomen door de huid.

Toch verschilt het per persoon hoe je huid reageert op het scheren van je gezicht. De donshaartjes bieden namelijk ook bepaalde beschermlaag voor de huid. Wanneer je deze weghaalt, heb je misschien juist meer kans op onzuiverheden. Wil je hier toch mee aan de gang? Kies dan het juiste mesje om veilig de haartjes van je gezicht te verwijderen.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top