Gezichtsverzorging

Het #1 product wat je moet aanbrengen voor het slapen

Het #1 product wat je moet aanbrengen voor het slapen

Een product dat je in de avond opsmeert waardoor je er in de ochtend fris en fruitig uitziet. Dat klinkt ideaal, toch? Het klinkt misschien als iets wat niet mogelijk is, maar niets is minder waar. Er is namelijk een ingrediënt dat ervoor zorgt dat jij een glowy huid hebt in de ochtend. Sterker nog, het zit in een hoop producten die je zo in de winkel koopt.

Lactic acid in producten

Iedere huid is anders en iedereen heeft een ander huidtype. Waar voor de één een vette crème het beste werkt, is dat voor de ander juist een no go. Toch is er één ingrediënt wat in veel producten zit waar iedere huid blij van wordt. Dat ingrediënt is lactic acid, oftewel melkzuur. Vooral wanneer je dit product voor het slapen opsmeert, doet het wonderen.

Wat is lactic acid?

Lactic acid ontstaat uit gefermenteerde lactose en dat komt voor in melk. Nu zit je er misschien niet op te wachten om gefermenteerde melk op je huid te smeren. Geen zorgen, dat hoeft ook niet. Lactic acid is een AHA en dat zijn wateroplosbare fruitzuren. AHA’s weken losse en dode huidcellen los, waardoor er weer nieuwe en frisse huidcellen ontstaan. Ook verbeteren ze de vochtbalans in de huid

Voordelen van lactic acid

Lactic acid exfolieert de huid dus niet alleen, maar hydrateert de huid ook. Er zijn niet veel producten die dit beiden kunnen, dus je hebt echt een win-win situatie met dit ingrediënt. Sinds jaar er dag is al bekend dat melkzuur goed is voor de huid. Zelfs Cleopatra nam graag een bad in de zure melk van een ezel. Wow! Lactic acid is één van de mildste zuren voor de huid, waardoor bijna iedereen het met gemak gebruikt, zonder enige vorm van irritatie te krijgen. Lactic acid doet dus wonderen wanneer je slaapt, waardoor je met een frisse huid opstaat.

lactic acid the ordinary

Shop The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% Superficial Peeling Formulation 30ml

lactic acid biossance

Shop Biossance Squalane and Lactic Acid Resurfacing Serum 30ml

Gebruik lactic acid ’s nachts

Bij lactic acid is het wel van belang het voor je gaat slapen te gebruiken. Waarom? Omdat de celvernieuwing van de huid in de nachts het hardste werkt. Ook zorgt het ervoor dat andere producten beter tot hun recht komen. Ook verliest je huid in de nacht meer vocht. Omdat lactic acid ook hydraterend werkt, is het ook hiervoor dus een goede oplossing.

Gebruik ook een SPF

Ondanks dat lactic acid dus effectief werkt en fijne voordelen heeft, is er één puntje waar je op moet letten. Omdat lactic acid de huid licht exfoliteert, is je huid de volgende dag ook gevoeliger voor de zon. Zorg er daarom altijd voor dat je een SPF opsmeert in de ochtend. Zo zorg je ervoor dat je huid beschermt blijft en blijft stralen.

Bron: HelloGiggles
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top