Gezichtsverzorging

5 simpele manieren om je zomer kleurtje te behouden

5 simpele manieren om je zomer kleurtje te behouden

Maak jij je druk dat de tan die je tijdens je vakantie hebt opgebouwd, door de Nederlandse zomer razendsnel zal verdwijnen? No worries. Lees hier wat je tijdens en na je vakantie kunt doen om je zomerkleurtje te behouden!

Een bruine gloed op je toet én lichaam zorgt er nu eenmaal voor dat je je lekkerder voelt! Deze 5 simpele tips zorgen ervoor dat jouw sunkissed look langer meegaat!
5 simpele manieren om je zomerkleurtje te behouden

Tijdens je vakantie

1. Exfolieer

Exfolieer elke dag nadat je op het strand bent geweest. Het voelt misschien alsof je jouw kleurtje eraf scrubt, maar wat je eigenlijk doet is de dode huidcellen verwijderen. Zie het als het toevoegen van laagjes, je bouwt letterlijk je kleur op en daardoor houd je je kleurtje langer vast. Het heeft geen zin om tijd te investeren in het bruinen van iets wat er toch weer af gaat, want na een tijdje vallen de huidcellen eraf en daarmee ook je kleur! Bovendien zorgt exfoliëren voor een mooie gloed op jouw huid.

2. Hydrateer

Je huid droogt uit in de zon, dat is een feit. Dus geef je huid wat extra liefde en dat betekent: hydrateren! Jouw huid snakt waarschijnlijk naar vocht. Drink veel water en smeer een fijne crème. Geef jezelf ook een massage, dat is goed voor de bloedcirculatie!

3. Olie

Skip je normale body wash en douche met een voedende shower oil. Zo voorkom je dat je je huid dehydrateert door het douchen! 
5 simpele manieren om je zomerkleurtje te behouden

Na je vakantie

4. verzorging

Zorg er net als tijdens je vakantie voor dat je je huid ook na je vakantie goed blijft hydrateren. Gebruik je normaal alleen 's ochtends een verzorgend product? Smeer 's middags dan een keertje extra. Je huid zal je dankbaar zijn. Blijf ook shower oil in plaats van douchegel gebruiken.

5. Zelfbruinend Serum

Jouw lichaam gaat waarschijnlijk alweer snel bedekt onder een laagje kleding, maar dat betekent niet dat je gezicht en decolleté er niet nog even zomers uit mogen zien. Een superfijn product hiervoor is Sublime Bronze zelfbruinend serum van L’Oréal Paris. De lichte textuur zorgt ervoor dat hij fijn smeert en goed verdeelt. Bovendien ruikt het serum heerlijk! Drie dagen achter elkaar gebruiken en je hebt je tan terug. En daarna onderhoud je jouw heerlijke kleur door het product één keer per week te gebruiken.5 simpele manieren om je zomerkleurtje te behouden

hoe zorg jij ervoor dat jouw kleurtje er niet meteen weer afvalt?

Beeld: Instagram @lorealmakeup @irinashayk @doutzen @karliekloss
Deel dit artikel
Back to top