Beauty

Zo blijf je bruin in de winter zonder zonnebank

Zo blijf je bruin in de winter zonder zonnebank

We weten allemaal dat een zonnebank niet de meest veilige manier is om een bruin kleurtje in de winter te onderhouden. Je kunt natuurlijk voor een spray tan gaan, maar je kunt het ook nog makkelijker zelf thuis doen. Er bestaan namelijk inmiddels echt goede zelfbruinende producten waarmee je een mooie glowy skin maakt.

De voordelen: het kan op ieder moment van de dag en het kost veel minder geld! Je leest hier hoe je een egaal resultaat creëert met een zelfbruiningsproduct zonder zonnebank.

Get that tan

1. Scheren

Als je je benen wilt bruinen, moet je eerst je benen goed scheren. Als je deze stap overslaat, dan trekt het zelfbruinings product in de haartjes op je benen en neemt het niet goed in je huid op. Dat wil je natuurlijk niet! Je kunt dit het beste ten minste 12 uur voor je 'zelfbruinsessie' doen, hierdoor hebben je poriën en haarzakjes voldoende tijd om bij te trekken. Daarnaast is scheren ook nog eens een natuurlijke exfoliant, zie volgende stap!

 

2. Exfoliant

De huid rondom je handen, voeten, enkels en ellebogen kan in de winter extra droog zijn. Daarom kun je deze gebieden het beste goed exfoliëren en dode huidcellen verwijderen voordat je jezelf gaat bruinen. Zo zul je geen strepen of lijnen krijgen en het bruin hecht mooier.

 

3. Insmeren

Een goed gehydrateerde huid neemt zelfbruiner beter op. Smeer je daarom goed in met een bodylotion of gebruik een beetje babyolie na het douchen.

 

4. Opbouwen

Als je voor het eerst gaat zelfbruinen, zorg dan dat je het langzaam opbouwt. Begin met een lichte zelfbruiner en gebruik weinig van het product, aangezien zelfbruiner altijd doorwerkt en je het resultaat pas na een aantal uur ziet. Je kunt het verder opbouwen voor een natuurlijk resultaat.

 

5. Wees voorzichtig

Wees voorzichtig! En dan vooral met je gezicht. Test je gekozen product voor de zekerheid altijd eerst op je sleutelbeen voordat je het op je gezicht aanbrengt. Breng het vervolgens eerst aan op de gebieden van je gezicht waar je als eerst bruin wordt wanneer je in de zon zou lopen. Dit zijn je voorhoofd, de appeltjes van je wangen en de brug van je neus. En smeer vervolgens de formule geleidelijk over je gezicht.

 

Good luck!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top