Travel

5 x waarom Slovenië de perfecte vakantiebestemming is voor jou en je lover

5 x waarom Slovenië de perfecte vakantiebestemming is voor jou en je lover

Misschien ben je al plannen aan het maken voor de komende vakantie, want hè, het kan eindelijk weer. Alleen waar ga je heen? Als je iets origineels zoekt, denk dan eens out of the box en kies voor Slovenië. Deze vakantiebestemming is vooral perfect voor een romantisch reisje met je lover. Helderblauwe meren? Check!

Slovenië stond waarschijnlijk nooit bovenaan je travel bucketlist, want heel bekend is het nog niet. Dit onontdekte pareltje ligt tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië in en heeft zo’n twee miljoen inwoners. Wil je graag Slovenië checken met je geliefde? Boek dan in de lente (mei/juni) of herfst (oktober/november). Ook is het beste als je minimaal drie dagen gaat en maximaal een weekje.

Ljubljana

Als je dan kiest voor Slovenië, moet je allereerst natúúrlijk naar de hoofdstad Ljubljana! Waarschijnlijk voelt het alsof je in een sprookje zit, wanneer je hier rondloopt. De stad is historisch en hip tegelijk. Je kijkt je ogen uit met alle prachtig, gekleurde gebouwen, terwijl je wandelt door de oude straatjes. Sla daarbij zeker de Tromostovje brug niet over! Zie je jezelf hier al samen met je lief overheen lopen op een schemerige herfstavond? En overdag hangen jullie de wanderer uit in de Tivoli Gardens en nemen jullie een kijkje bij het Ljubljana kasteel.

Roadtrip over Vršič Pass

Slovenië is overigens het perfecte land voor een roadtrip! En als je dan toch met de auto bent, rijd dan even over de Vršič Pass. Wij hebben ook geen idee hoe je dit uitspreekt, maar indrukwekkend is het wel. Het is de hoogste weg van Slovenië en dé connectie tussen Sava en Soča Valley. Twee prachtige plekken die jij en je lover zeker niet mogen missen tijdens jullie reis. Dus mocht je wat spanning en sensatie willen toevoegen, voeg dan deze bumpy ride aan het to-dolijstje!

Bled meer

Zoals gezegd is Slovenië perfect voor een romantische getaway. Dat zie je ook wel aan de vele prachtige meren, waaronder het Bled meer. Kijk nou wat een plaatje! Huur een kano en vaar samen met je geliefde over het enorme meer. Jullie hebben gegarandeerd een heel fijn en lang moment alleen met z’n tweetjes. Voel je het al kriebelen in je buik?

Bohinj meer

Je hebt het enorme Bled meer, maar je hebt ook het meer authentieke Bohinj. Big sister Bled is misschien wel dé toeristentrekpleister, toch is kleine zusje Bohinj zeker de moeite waard. En het is maar zo’n halfuurtje van elkaar verwijderd. Vooral als je van wandelen en kanoën houdt, moet je hier echt even heen. Ga bijvoorbeeld tegen het einde van de middag erheen voor een prachtige zonsondergang. Goede plekken hiervoor zijn uitkijkpunt Hill Peč of Vogar.

Triglav

Het Bohinj meer ligt trouwens in nationaal park Triglav. Een plek die de wandelaars en natuurliefhebbers niet mogen missen. Maak een lange, romantische trip langs meren en de Slavica waterval. En zoek nog wat spanning op in de Vintgar kloof. Lekker samen op avontuur!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top