Haarverzorging

Zo gebruik je old school haarkrullers op de beste manier

Zo gebruik je old school haarkrullers op de beste manier

Waar de één van nature prachtige krullen heeft, staat de ander wekelijks meerdere malen met een krultang voor de spiegel. Al kun je ook op een meer haarvriendelijke manier krullen creëren, bijvoorbeeld met ouderwetse haarkrullers. Vind je het nog een beetje lastig en glijden ze continu uit je haar? Dan heb je hopelijk iets aan deze gouden tips!

Haarkrullers gezonder voor haar

Wanneer je de haarkrullers ziet, denk je waarschijnlijk direct aan je oma. Het ziet er stiekem wat suf uit en het krullen duurt langer. Wel zijn haarkrullers een stuk gezonder en liever voor je haar. Ze geven je haar extra volume zonder dat het wordt beschadigd door hitte. Ook zijn haarkrullers in principe geschikt voor elk type haar. Al zie je het meeste effect bij kort tot halflang haar.

Soorten haarkruller

Ga je shoppen voor haarkrullers? Dan is het belangrijk om na te gaan, welk formaat haarkruller je wilt. Er zijn namelijk meerdere soorten en elk met een ander effect. Wil je graag veel volume, gebruik dan een grote haarkruller. Deze gebruik je meestal aan de bovenkant. Vervolgens gebruik je de medium haarkruller voor de body van je haar. De middelgrote haarkruller gebruik je vooral bovenin het haar bij je kruin. Tot slot gebruik je de kleine haarkruller voor al het haar daaronder. Dit is voor het bouncy effect en zorgt voor een finishing touch.

Zo krijg je perfecte krullen met haarkrullers

1.     Maak allereerst je haar goed schoon. Kam daarna alle klitten eruit en droog je haar ruw, zodat het nog een beetje vochtig blijft.

2.     Breng nu wat haarmousse aan in je hele haar; van de wortels tot de punten. Verdeel het haar vervolgens in delen. Elk deel is ongeveer even breed als de haarkrullers, die je gebruikt voor het deel.

3.     Rol nu de haarkruller telkens van onderen naar boven richting je kruin. Als je echt heel bouncy haar wilt, rol je je haar naar buiten. Zet de haarkrullers ook voor de zekerheid vast met een bobbypin of creaseless haarclips.

4.     Tijd voor een rustmomentje! Ga lezen of je nagels lakken en laat de haarkrullers 15 tot 30 minuten met rust. Of totdat je haar helemaal droog is.

5.     Ben je klaar om de haarkrullers te verwijderen? Rol ze dan één voor één voorzichtig uit. Zorg dat ze dezelfde kant uitrollen, als dat je ze erin rolde.

6.     Hang je haar nu ondersteboven en spuit wat haarspray erop. Hark nu met je vingers heel voorzichtig de haarspray door je haren, terwijl ze nog steeds ondersteboven hangen. Doe je haar daarna weer terug en verfijn delen met je vingertoppen. Je kunt hier ook een kam met brede tanden voor gebruiken.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top