Lifestyle

Even écht 'unpluggen'? Dit is hoe je dat doet

Even écht 'unpluggen'? Dit is hoe je dat doet

Lekker scrollen door Instagram, uren op TikTok blijven en nog nét even dat ene leuke artikel meepakken of die meme checken waarin een vriendin je had getagd. Voor je het weet is is je schermtijd torenhoog en voel je jezelf eigenlijk ook niet helemaal oké. Tijd om te unpluggen, rust te nemen en vooral minder op je telefoon te kijken. Dit zijn 6 tips om te unpluggen. 

Stap 1: leg je telefoon écht aan de kant

Unpluggen begint natuurlijk met je telefoon aan de kant leggen. Dat klinkt makkelijk, maar is moeilijker dan je denkt als je het liefst 24/7 online bent. Leg je telefoon daarom in een la of installeer een app zoals Forest, die ervoor zorgt dat je offline blijft. Als je toch online gaat, groeit er in het digitale bos van deze app namelijk geen mooie boom maar verschrompeld 'ie. Een extra reden om niet je Insta te gaan checken!

Stap 2: begin met 's avonds je telefoon wegleggen

Maak met jezelf een afspraak. Na acht of negen uur 's avonds leg je je telefoon weg en ben je niet meer online. Nog een reden nodig om dat te doen? Door offline te zijn en niet op je telefoon te zitten, val je sneller in slaap.

Stap 3: herinner jezelf eraan dat je niet altijd online hoeft te zijn

Het is oké om tijd voor jezelf te nemen en helemaal offline te zijn. In deze drukke wereld waar iedereen 24/7 online lijkt ook. Het is nooit goed om altijd 'aan' te staan. Herinner jezelf daaraan en besef dat rust ook iets productiefs is, omdat je aan jezelf werkt. Na goed opladen en unpluggen kun je bovendien ook weer beter aan de slag met je dagelijkse taken. 

Stap 4: doe dingen die je ontspannen, zoals lezen

Even geen Netflix aan als je gaat unpluggen, maar tijd voor jezelf nemen. Doe een maskertje op, ga uitgebreid in bad en lees een fijn boek of tijdschrift waar je normaal niet de tijd voor neemt. Een boswandeling of een strandwandeling is ook altijd een goed idee. Nog wat boekentips nodig? Dit zijn 5 boeken over de liefde om jezelf cadeau te doen

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top