Lifestyle

Waarom we zo dol zijn op chocolade + 5 x de lekkerste

Waarom we zo dol zijn op chocolade + 5 x de lekkerste

Dat vrijwel iedereen heel erg dol is op chocolade weten we allemaal wel, en dan heb ik het vooral over de vrouwen. Maar waarom houden we nou eigenlijk zoveel van chocolade? En wist je dat er ook voordelen zitten aan het eten van chocolade?

Hieronder lees je er alles over! En we delen ook gelijk de 5 lekkerste chocolades met je.

Geluksgevoel

Chocolade is iets wat vaak in verband wordt gebracht met een geluksgevoel en dat is zeker niet onterecht! In chocolade zitten verschillende stoffen, zoals theobromine, pherylethylamine en serotonine, die ervoor zorgen dat er endorfine wordt aangemaakt. Endorfine - ook wel het gelukshormoon genoemd - heeft een pijnstillend effect die vergelijkbaar is met morfine en remt ook nog eens de adrenaline af die stress veroorzaakt.

Niet alleen worden er door die stoffen endorfine aangemaakt, onze hersenen vinden de ervaring van chocolade in je mond heel prettig. Doordat chocolade smelt in je mond wordt er ook endorfine aangemaakt. Maar ook de geur speelt een grote rol; als je chocolade eet, proef je dus niet alleen maar de zoete smaak, maar ruik je ook de kenmerkende cacao. Dit zorgt voor een nog grotere smaakbeleving.

Nog meer voordelen

Dat chocolade ons gelukkig maakt is niet het enige voordeel, zo zijn er nog een aantal voordelen. Vooral pure chocolade heeft hierbij de meeste voordelen, aangezien daar het percentage cacaobestanddelen het hoogste is.

  1. Chocolade bevat antioxidanten die goed zijn voor je huid en deze beschermen tegen UV-stralen. Ook zorgt cacao voor een goede hydratatie en bloedcirculatie van je huid, wat zorgt voor een stralende huid. 
  2. Chocolade kan witte bloedcellen tegenhouden, die vast kunnen gaan zitten aan aderen. Het heeft dus ook een groot voordeel voor je hart en bloedsomloop. 
  3. Chocolade zorgt voor een lagere bloeddruk, wat het risicio van een hartaanval verkleint. 
  4. Chocolade zit vol met gezonde mineralen, zoals kalium, magnesium en zink. 


Leonidas Chocolade Mix bij Bol.com


Tony's Chocolonely Geschenkdoos bij Bol.com


Lindt Lindor chocoladebollen mix bij Bol.com


Côte d'Or Cadeau Zwarte Luxe Box Mini Bouchées bij Bol.com


Toblerone Chocolade Cadeau bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top