Gezichtsverzorging

Voor eens en voor altijd: krijg je nou puistjes van chocolade?

Voor eens en voor altijd: krijg je nou puistjes van chocolade?

Ik denk dat iedereen vooral in de afgelopen periode heel veel chocolade heeft gegeten. Tijdens de decembermaand gaat er nou eenmaal nóg meer chocolade doorheen dan andere maanden, toch? Daarom willen wij even een prangende vraag voor eens en voor altijd oplossen: krijg je nou puistjes van chocolade of niet?

Wij gaan deze vraag beantwoorden. Dus ben je benieuwd of je voortaan toch echt beter af kan blijven van die heerlijke snack? Lees snel met ons mee. 

Veroorzaakt chocolade puistjes?

Acne kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld hygiëne of hormonen. Maar is het eten van chocolade een oorzaak voor het krijgen van puistjes? Nee. Er is geen bewijs dat de chocolade zelf zorgt voor acne. Niet alle chocola is hetzelfde gemaakt. Chocolade waar suiker, zuivelproducten en glucosestroop in zitten, kan daarentegen zeker zorgen voor puistjes. Het is dus niet de chocolade op zich die zorgt voor een uitbraak, maar bepaalde ingrediënten die in chocolade zitten wel. Dus kortom: suiker, zuivelproducten en bewerkte voedingsmiddelen kunnen leiden tot huidproblemen. Maar cacao, het belangrijkste ingrediënt van dit goedje, is rijk aan oxidanten en kan er zelfs voor zorgen dat je huid verbetert. Best ingewikkeld hè? 

via GIPHY

Verschil tussen melk en puur

In melkchocolade zitten meer suikers en meer zuivel waardoor de kans groter is dat je puistjes krijgt. Ga daarom het liefst voor pure chocolade. De grootste boosdoeners als het gaat om puistjes zijn dus zuivel en suiker. 

via GIPHY

Voedingsmiddelen voor een stralende huid 

Wat kun je dan wél eten om een stralend velletje te krijgen? Wij sommen wat dingen voor je op. Het gaat er vooral om dat jij je huid goed genoeg hydrateert. 

  • Water: hydratatie is cruciaal voor het hebben van een stralende huid. Je huid bestaat namelijk voor 70% uit water, en als je te weinig drinkt zal je huid letterlijk uitdrogen. 
  • Citrusvruchten: denk aan sinaasappel, limoen, citroen, mandarijn grapefruit etc. Deze vruchten bevatten vitamine C, wat de aanmaak van collageen bevordert. 
  • Acai bessen: deze zijn rijk aan antioxidanten 
  • Pure chocolade: cacao is goed voor je huid, het beschermt onder andere tegen UV-straling, en in pure chocolade zit dit in verhouding het meeste.
  • Vis: vis is rijk aan omega 3 en 6, wat goed is voor de huid.
  • Walnoten: als je niet van vis houdt, kun je ook walnoten eten, die zijn tevens rijk aan omega 3.
  • Avocado's: avocado's zitten vol goede vetten die zorgen voor een stralend velletje. 
  • Linzen: linzen zitten bordevol lysine, een aminozuur die goed is voor de huid. 
 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top