Health

Chocolade eten is supergezond en dit is waarom

Chocolade eten is supergezond en dit is waarom

Is chocolade jouw favoriete snoepsoort en voel je je na het eten van een reep ontzettend schuldig? Niet doen! Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat deze guilty pleasure supergezond is. Hoe, wat, waarom? Je leest het hier.

Science says

De Amerikaanse Heart Association was nieuwsgierig naar de effecten van chocolade op het lichaam - in het bijzonder ons hart - en besloot hier nader onderzoek naar te doen. Voor de studie zijn de eetgewoontes van 1100 volwassenen van 18 tot 68 jaar twee jaar lang gemonitord. Hier kwam een verassende conclusie uit; de personen die dagelijks 100mg chocolade nuttigen hebben een lager risico op hartziektes. Dit omdat er een verband bestaat tussen cacao en insulineresistentie plus leverenzymen. Beide belangrijke indicatoren voor het bepalen of onze rikketik gezond is.

Nog meer interessant conclusies die de wetenschappers konden trekken; mensen die regelmatig chocolade nuttigen zijn fysiek actief, jong, goed opgeleid en hebben een verminderde kans op chronische gezondheidsproblemen dan degenen die zich niet wagen een deze zoete snack.

Ha! Wij zeggen bring on the chocolate!

Chocolade is eten supergezond en dit is waarom

Wist je trouwens dat het eten van chocolade ook supergoed voor jouw huid is? Je leest hier waarom. Bon appétit!

 

Beeld: iStock, Giphy
Deel dit artikel
Back to top