Lifestyle

Dit is het leukste dobbelspel om te spelen tijdens kerst

Dit is het leukste dobbelspel om te spelen tijdens kerst

Naast de overheerlijke maaltijden, oneindige gesprekken en ontzettend veel gezelligheid, kan één ding niet ontbreken tijdens kerst: het klassieke dobbelspel! Hét onderdeel waar je - zeker na een lange avond tafelen - op hebt zitten wachten. Kunnen jouw vrienden en familie een beetje tegen competitie? Dan is dit het perfecte spel voor jullie!

Maar hoe gaat dit spel ook alweer in zijn werking? En wat zijn de spelregels precies? In dit artikel vertellen wij je alles over dit (hilarische) dobbelspel! 

 

Stap #1 - Cadeautjes kopen

Alles begint natuurlijk bij het kopen van de cadeautjes. Spreek met elkaar een bedrag en hoeveelheid af, zodat iedereen een beetje hetzelfde kwijt is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de één voor 10 euro aan cadeaus koopt, terwijl de ander voor 60 euro aan presentjes op de stapel heeft liggen. Maar wat voor cadeaus passen bij dit spel? Het is leuk om veel verschillende items in het spel te werken. Koop dus een aantal leuke cadeaus, maar ook wat nutteloze dingen. Iedereen wilt natuurlijk die leuke presentjes en dat maakt het spel zo leuk! 

Stap #2 - De regels

Is de groep compleet en liggen alle cadeaus op een grote stapel? Dan kan het spel eigenlijk direct beginnen. Voordat we van start gaan is het wel verstandig dat iedereen op de hoogte is van de spelregels én dat er een dobbelsteen aanwezig is:

Ronde 1:

Tijdens ronde 1 is het de bedoeling dat alle cadeaus onderverdeeld worden zodat er niets meer op de stapel ligt. Je mag zelf bepalen of jullie met tijd spelen of dat je gewoon net zo lang doorgaat tot er geen presentjes meer zijn. Let op: alle cadeaus moeten uitgepakt zijn voordat je naar ronde 2 gaat. 

1. Pak een cadeautje, maar pak deze niet uit.

2. Alle cadeaus naar links verplaatsen.

3. Pak een cadeautje van de stapel en pak deze uit.

4. Alle cadeaus naar rechts verplaatsen.

5. Pak één van de cadeaus die je hebt uit.

6. Beurt overslaan. 

Ronde 2: 

Tijdens ronde 2 draait alles om cadeaus stelen, weggeven en ruilen. Vooral dat tweede en derde wil je natuurlijk voorkomen als je leuke cadeaus hebt! De ronde waarbij spanning en sensatie centraal staat dus. Ronde 2 duurt meestal een half uur. 

1. Geef een pakje weg.

2. Steel een pakje van iemand.

3. Alle cadeaus naar rechts verplaatsen.

4. Ruil één cadeautje met iemand.

5. Beurt overslaan. 

6. Alle cadeaus naar links verplaatsen.

Stap #3 - Wie heeft de meeste cadeaus?

Is het spel afgelopen? Dan is het natuurlijk tijd om te kijken wie de meeste cadeaus heeft! Je kunt er zelf voor kiezen of je alle presentjes na afloop verdeeld of dat het spel hard gespeeld wordt. The choice is yours. Eén ding is zeker: dit dobbelspel is een perfecte aanvulling voor een onvergetelijke kerstavond! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top