Lifestyle

6 x activiteiten voor een gezellige kerst thuis

6 x activiteiten voor een gezellige kerst thuis

Met de meest recente maatregelen rondom de pandemie is er niet veel hoop voor gekke actviteiten buitenshuis tijdens de kerstdagen. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die nog wel gedaan kunnen worden, want ook thuis kun je je prima vermaken met kerst, of er nou familie en vrienden langskomen of niet. 

Misschien juist wel een keer lekker dat niks hoeft, toch? Met de volgende activiteiten zullen de kerstdagen toch nog gezellig worden!

1. Kijk een leuke kerstfilm

Dit is best wel voor de hand liggend, maar een gezellig dagje kerstflims kijken op de bank in een comfortabele outfit is geen straf, toch? Pak wat lekkers, iets warms te drinken en zorg voor een zacht kleedje, zo zit jij er deze kerst in ieder geval lekker warm bij! Je kunt gaan voor een klassieker of kies juist voor een film die je nog niet eerder hebt gezien. Als je met meerdere mensen bent dan is het ook leuk om elkaars favoriete kerstfilms te kijken.

2. Een buitenlandse kerstactiviteit

Elk land heeft zijn eigen tradities, maar wist je dat er ook heel veel verschillende kersttradities in deze wereld rondgaan? Zo maken ze in Amerika massaal gingerbread, oftewel peperkoek, rond de kerstperiode. Hiervan maken ze de welbekende peperkoekhuisjes of mannetjes. Zo zijn er nog meer tradities; in Japan eten ze tijdens de kerstdagen KFC en in Oekraïne voorspellen ze de toekomst met pudding. Ga naar een leuke traditie op zoek en doe een keer mee aankomende kerst! 

3. Een wandeling in de buurt

Dit is geen activiteit voor binnenshuis, maar kan wel super goed met de beperkingen die er nu zijn. Met kerst vind je de leukste kerstlichtjes op straat en zijn veel huizen prachtig versierd. We kijken allemaal wel eens stiekem naar binnen bij andere huizen en dat is tijdens de kerstperiode extra leuk. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat er niks te zien is! Buiten krijg je ook even wat frisse lucht, wat natuurlijk nooit verkeerd is. 

4. Spelletjes spelen

Niks is zo leuk als een gezellig spelletje spelen met je favoriete mensen. Of je kerst nou viert met familie, vrienden of je gezin, dit is altijd een goed idee. Hoe goed je iemand ook kent, met het spelen van een spelletjes leer je die persoon vaak nog beter kennen! Geen kinderen om je heen tijdens kerst? Er zijn ook voor volwassenen genoeg leuke spelletjes te vinden! Hier vind je een aantal opties. 

5. Koekjes bakken

Wie houdt er nou niet van een lekker versgebakken koekje? En het is altijd gezellig om lekkere dingen te bakken, zeker om dit met meerdere mensen te doen. De koekjes kunnen achteraf natuurlijk ook versierd worden. Haal alle eetbare glitters en parels maar tevoorschijn, het is tenslotte kerst! Wie zal het mooiste koekje maken? 

6. Kerstkaraoke

Met deze activiteit is lachen gegarandeerd! Zet een leuke sing-a-long aan en zing met z'n allen de leukste kerstliedjes. Dit is leuk om zowel met vrienden als met familie te doen en hierdoor komen jullie zeker weten helemaal in de kerstsfeer. Misschien ontstaat er wel een nieuwe kersttraditie!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top