Lifestyle

De 6 leukste spellen om in december te doen (én te geven)

De 6 leukste spellen om in december te doen (én te geven)

De tijd van samenzijn staat natuurlijk centraal in december. Naast het eten van een heerlijk kerstmaal, moet er natuurlijk ook gedacht worden aan de nodige entertainment. En wat is leuk om te doen als je vrienden of familie over de vloer krijgt? Het spelen van een spel natuurlijk! Ben je op zoek naar het leukste spel om in december te spelen?

Wij hebben een aantal populaire spellen voor je op een rijtje gezet die je écht in huis moet hebben deze maand! 

30 Seconds

Hét spel dat je speelt met zowel familie als vrienden. Wist je dat je 30 Seconds met maar liefst 24 (!) mensen kunt spelen? Genoeg plek voor iedereen dus! Je speelt dit leuke spel als team, waarbij een speler een woord omschrijft die zijn of haar teamleden moeten raden. Het team dat als eerste de finish bereikt heeft gewonnen. Zin in een beetje actie? Dan is 30 Seconds het perfecte spel voor jouw gezin of vriendengroep!


30 Seconds Bordspel bij Bol.com

Escape Room

Misschien wel één van de bekendste bordspellen: Escape Room. Tijdens dit spel los je mysteries op en moet je er binnen 60 minuten voor zorgen dat de juiste code gevonden is. Dit doe je - met behulp van verschillende attributen en aanwijzingen - door de hele kamer te onderzoeken. Maar hoe worden de gevonden cijfers gecontroleerd? Door de Espace Room Unit, terwijl de Chrono Decoder aftelt en hints geeft.

Escape Room The Game Startersset bij Bol.com

De Slimste Mens ter Wereld

Komt deze titel je bekend voor? Dat zou zomaar eens kunnen. Het spel lijkt namelijk op het televisieprogramma De Slimste Mens. Je doorloopt tijdens dit spel de rondes 3-6-9, Open deur, Puzzel, Ingelijst en de alles bepalende Finale. De Slimste Mens ter Wereld kraakt je hersenen! Wie wint het spel? De speler die uiteindelijk de meeste seconden overhoudt.


De Slimste Mens ter Wereld bij Bol.com

Monopoly Christmas Edition

In december mag een spel in het kerst-thema natuurlijk niet ontbreken. Is het heel anders dan het klassieke spel? Nee, het is uiteindelijk de bedoeling om de rijkste te worden door straten te kopen, huizen te bouwen en hotels neer te zetten. Alle onderdelen uit het spel zijn in een kerstig jasje gestoken en het is dan ook een must have als je gek bent op deze gezellige tijd van het jaar!


Monopoly Christmas Edition - Bordspel bij Bol.com

Stay Cool

Zullen we eens kijken wie van jouw vrienden zijn of haar hoofd koel kan houden tijdens dit spel? Je wordt in Stay Cool door jouw medespelers overrompeld met vragen die je binnen een bepaalde tijd moet beantwoorden. De medespelers stellen deze vragen tegelijkertijd. Ja, echt. Aan het einde van het spel wordt er gekeken welke speler de meeste antwoorden goed heeft.


Stay Cool Breinbreker bij Bol.com

Exploding Kittens

Dit kaartspel is een combinatie van ‘pesten’ en Russian Roulette. Een echte favoriet bij veel families en vriendengroepen. Het enige wat je het hele spel hoopt, is dat je geen Exploding Kitten-kaart trekt. Gelukkig zijn er een hoop manieren om deze kaart te ontwijken. Je mag bijvoorbeeld in de stapel spieken en je hebt speciale ‘defuse kaarten’, waarmee je de Exploding Kitten kan afweren. Het klinkt misschien wat vaag, maar zodra je het gaat spelen wordt alles vanzelf duidelijk!


Exploding Kittens Originele Editie bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top