Lifestyle

Zo breng je jouw slaapkamer in de kerstsferen

Zo breng je jouw slaapkamer in de kerstsferen

Het is december en één van de leukste dingen hieraan is toch wel de gezelligheid van de kerstboom en versiering in huis. Vaak vergeten we dat de woonkamer niet de enige kamer is die versierd kan worden in de kerstperiode. Het is ook super leuk om de slaapkamer een christmas make-over te geven.

Weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Met de volgende tips breng je jouw slaapkamer helemaal in de kerstsferen!

Kerstverlichting

Lampjes zorgen eigenlijk altijd voor een gezellige sfeer, rond de kerstperiode mogen deze dan ook zeker niet ontbreken! Hang de lampjes boven het hoofdeinde van je bed of gewikkeld om je bedombouw. Je kunt natuurlijk ook verlichting door de hele kamer hangen of voor de ramen, zo kunnen de mensen buiten ook meegenieten. Je slaapkamer zal zo een echte warme uitstraling krijgen en dit is super gezellig tijdens de donkere dagen. 

Een minikerstboom

Een kerstboom zorgt voor de ultieme kerstsfeer. In de meeste slaapkamers past zo'n boom echter niet. Daar is gelukkig een oplossing voor! In plaats van een grote boom kun je een super leuke minikerstboom in je kamer neerzetten. Deze past bijvoorbeeld makkelijk op een nachtkastje of plank. Versier het boompje met wat leuke kerstballen en lichtjes. Zo breng je een echte kerstsfeer naar de slaapkamer. 

Rood, groen en wit

Kleuren kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in een kamer. Kies daarom voor rode, groene en witte tinten voor je slaapkamer interieur tijdens de winterse dagen. Dit zijn de kleuren die het meeste worden geassocieerd met kerst en zullen daarom zorgen voor een echte christmas spirit in jouw slaapkamer. Kleine accessoires zoals een dekentje en kussentjes in die tinten maken een groot verschil. 

Geurkaars

Een kaars zorgt, vooral in de wintermaanden, voor een knus gevoel in huis. Een lekkere winterse geurkaars in je slaapkamer zal zorgen voor extra gezelligheid. Kies voor een geur die jou echt doet denken aan kerst. Zo kan je kiezen voor een kaneelgeur of een heerlijke dennengeur. Door meerdere zintuigen te triggeren, zal het kerstgevoel nog meer aanwezig zijn.

 

Plaid en kussens in kerstfeer

Het toevoegen van leuke kussentjes en een plaid zal zorgen voor een extra kerstsfeer in je slaapkamer. Door hierbij de juist kleuren te gebruiken zal de kamer gelijk doen denken aan kerst. Ook zijn er super schattige plaids en kussens met bijvoorbeeld de rendieren van de kerstman of leuke sterretjes. Het is lekker warm helpt ook nog eens tegen de koude dagen, win-win-situatie!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top