Lipstick

Zo overleeft jouw lipstick het kerstdiner

Zo overleeft jouw lipstick het kerstdiner

Bij de feestdagen horen natuurlijk goed gestifte lippen. Het is alleen zo jammer als je mooie lipstick kleurtje vóór het Kerstdiner alweer verdwenen is. Trend Alert to the rescue!  Wij geven je hier een aantal tips waardoor jouw lipstick de hele dag on point blijft. 

 

Exfoliëren

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Breng dus eerst een beetje lippenbalsem op je lippen aan en gebruik dan een wegwerp mascaraborstel of een (zachte) tandenborstel om over je lippen te borstelen. Op deze manier verwijder je dode huidcellen en dat zorgt ervoor dat je lippen weer zacht aanvoelen. 

Hydrateer

Als je lippen droog zijn, blijft de kleur niet zo lang zitten. Breng daarom nog een laagje lippenbalsem aan en laat dit een minuutje intrekken voordat je verdergaat.

Basis

Als je wilt dat je lipstick precies dezelfde kleur wordt als op de verpakking, breng dan eerst een beetje concealer op je lippen aan. Dit creëert een neutrale basis.

Poeder

Een eenvoudig trucje waardoor je lipstick veel langer zal blijven zitten, is je lippen te poederen met een beetje transparante poeder. 

Lippotlood

Met een lippotlood kun je zelf vorm geven aan je lippen, maar het zorgt er ook voor dat je lippenstick niet kan uitlopen. Zorg er wel voor dat de kleur van je lippotlood goed past bij je lipstick. 

Finishing touch

Breng tot slot een beetje concealer rondom je mond aan als je klaar bent, dit zorgt voor strakkere randjes en zo springt je lippenstift er nog meer uit. 

 

Heb jij nog een goede liptstick tip? Laat het ons weten!

Beeld: Alex Holyoake via Unsplash
Deel dit artikel
Back to top