Beauty

Nagels lakken? Dit zijn de do's en don'ts

Nagels lakken? Dit zijn de do's en don'ts

We kennen allemaal wel de struggle van het aanbrengen van nagellak; je hebt er veel geduld voor nodig en vaak ziet het er niet zo uit als dat je gehoopt had. Toch is het niet altijd nodig om veel geld te betalen om je nagels te laten doen, een kleine aanpassing in de manier van het lakken van je nagels en de voorbereidingen kunnen al het verschil maken!

Hieronder vind je de do's en don'ts van het lakken van je nagels.

Do's:

1. Ga aan de slag met een base-coat! Je manicure zal hierdoor langer blijven zitten en als je dit niet gebruikt kunnen je nagels verkleuren.

2. Bewaar je nagellakpotjes in een koele ruimte. Dit zal ervoor zorgen dat het droogproces versneld wordt en dat de nagellak makkelijker aan te brengen is.

3. Laat ongeveer een millimeter vrij tussen je nagelriem en waar je begint met lakken. Dit ziet er een stuk netter uit.

4. Lak ook een millimeter van de zijkanten van je nagels niet. Dit zal ervoor zorgen dat je nagels en vingers er een stuk slanker en langer uitzien. 

5. Breng meerdere dunne laagjes aan in plaats van een dikke laag. Dit zorgt er niet alleen voor dat de nagellak er mooier uitziet, hierdoor droogt het ook nog sneller. Zo kun je vlug door met het volgende laagje. Let wel op dat je de nagellak voldoende laat drogen! 

6. Lak elke laag in 3 stroken, begin daarbij in het midden en lak vervolgens de linker en rechterstrook. Zo voorkom je dat je dubbel over dezelfde plek heen gaat, wat ervoor kan zorgen dat er lelijke bobbels komen.

7. Ook het gebruik van een topcoat is heel belangrijk voor een langhoudende manicure. Je wilt natuurlijk niet dat deze er heel snel weer af is, toch?

 

Don'ts:

1. Je nagellak potje schudden. Er kunnen dan namelijk luchtbelletjes in komen wat ervoor zorgt dat je je nagellak niet egaal kunt aanbrengen.

2. Elke dag nagellak opdoen. Het is veel beter voor je nagels om deze af en toe even rust te geven zodat ze kunnen ademen. Zo voorkom je ook dat je nagels beschadigen en verkleuren. 

3. Nagellakremover met aceton gebruiken. Aceton heeft een agressieve werking op je nagels en droogt ze uit. Kies liever voor een verzorgende remover. Hier zullen je nagels je dankbaar voor zijn! En die aceton heb je eigenlijk niet echt nodig om je gewone nagellak eraf te halen dus waarom zou je het dan doen?

4. Met haast je nagellak opdoen. Je nagels lakken kost nou eenmaal tijd en het is belangrijk om hier ook echt de tijd voor te nemen. Als je te snel wilt dan zullen je nagels niet goed drogen wat zorgt voor bijvoorbeeld deuken of andere beschadigingen in je nagellak. En je wilt natuurlijk wel met mooie nagels rondlopen want anders heeft het lakken weinig zin.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top