Nagellak

Dit is waarom je nagelriemolie zou moeten gebruiken

Dit is waarom je nagelriemolie zou moeten gebruiken

Toen ik laatst mijn nagels van een gellakje liet voorzien, vroeg de dame die de manicure uitvoerde of ik wel eens nagelriemolie gebruik. Toen mijn antwoord nee was, kreeg ik een blik toegeworpen waaruit bleek dat ik dat dus wél zou moeten doen. Oops. 

Waarom is nagelriemolie nou zo belangrijk als je mooie nagels wilt hebben? Ik heb het maar even opgezocht want eigenlijk is het een kleine moeite om het aan te brengen en - wat blijkt - zo de moeite waard!

Waarom moet je nagelriemolie gebruiken?

Elke dag worden onze nagels blootgesteld aan heftige omstandigheden. Denk extreme kou, zonlicht, de nodige chemicaliën én natuurlijk worden ze flink uitgedroogd door het vele wassen van onze handen. Het resultaat? Uitgedroogde en gescheurde nagelriemen. So what, denk je misschien. Het ziet er een tikkeltje onverzorgd uit maar het is niet echt opvallend aangezien niemand doorgaans je nagels van zo dichtbij zit te bewonderen. Toch is het gebruiken van nagelriemolie een must voor gezonde en mooie nagels. Je hydrateert niet alleen je nagelriem ermee maar ook de rest van je nagel. Het helpt bovendien de bloedcirculatie rond je nagels - wat weer een positief effect heeft op de snelheid waarmee je nagels groeien. Gezonde en gehydrateerde nagels en nagelriemen, zijn daarnaast beter beschermd tegen dingen die ze kunnen beschadigen. 

Wat zit er in nagelriemolie?

In nagelriemolie zit vaak een mix van verschillende soorten oliën die bijdragen aan de gezondheid van je nagelriem en je gehele nagel. Wat je er vaak in terugvindt, zijn bijvoorbeeld jojobaolie, lijnzaadolie en saffloerolie. Echt goede nagelriemolie is best vloeibaar en trekt snel in de huid. 

Hoe gebruik je nagelriemolie?

Je hebt maar een beetje nodig van nagelriemolie. Breng simpelweg met de 'drupper' een drupje per nagel aan op de vinger en masseer het op de nagelriem en eventueel de nagel zelf - dit werkt natuurlijk het beste als er geen nagellak op zit. Gebruik het liefst elke dag nagelriemolie. Je kunt het 't beste aanbrengen vlak voordat je gaat slapen. Op die manier kan de olie lekker intrekken omdat je dan voorlopig even niet je handen wast. 


Nagelriemolie bij Hema.nl

 

Beeld: Photo by Chelson Tamares on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top