Beauty

Dit is het allergezondste ingrediënt ooit en je hebt het gewoon in huis

Al jaren wordt er volop heen en weer gespeculeerd over wat er nou echt wel, maar ook totaal niet gezond is om te eten of om te gebruiken in je recepten, maar wat is nu de waarheid? En wat moeten we maar zien als een doorgeslagen mening van een foodie? 

Alles wat je in de keuken gebruikt moet je niet op zichzelf gebruiken. Avocado is gezond, maar kun je niet teveel eten en zout is pas ongezond als je er teveel van eet. Toch is dit product volgens dr. Mary Flynn, wetenschapper aan de Brown University, het gezondste ingrediënt ever om te gebruiken in je recepten. We hebben het over extra virgine olijfolie.

 

Een bericht gedeeld door Grandma's (@grandmasau) op

Jup, that's right! Extra virgine olijfolie wordt al jaren neergezet als hét middel voor een gezond hart en huidje. Maar volgens recent onderzoek naar oleocanthal, de Rolls Royce onder de antioxidanten, zit EVO er vol mee, wat de olie vreselijk gezond maakt. Oleocanthal heeft namelijk dezelfde ontstekingsremmende deeltjes als ibuprofen en dit maakt dat chronische ontstekingen in je lichaam er gelijk uit worden gegooid. En niet alleen dat, maar ook oliezuur en olueropeïne - beide ontstekingsremmend - maken deel uit van de olie.

Hoog tijd dus dat ook jij een lepeltje EVO in je dagelijkse of wekelijkse voedingspatroon gaat verwerken! Let wel op dat je gaat voor de echte, Italiaanse variant. Bij dit artikel van Kassa kun je zien welke olie legit is!

Beeld thumb: Pixabay

Deel dit artikel
Back to top