Beauty

5 manieren om (weer) mooie nagels te krijgen

Hebben je nagels het door dit vreselijke, koude weer te verduren gekregen? Zijn je nagelriemen kapot en je nagels afgebroken? Waarschijnlijk heeft, net als jij, bijna iedereen hier last van rond deze tijd van het jaar, maar daar zijn gelukkig genoeg oplossingen voor!

Toch is het weer niet de enige reden waarom je nagels er zo slecht aan toe kunnen zijn. Zo kan het eten dat je binnenkrijgt een grote rol spelen. Ook kunnen je nagels er niet zo appetijtelijk uitzien, omdat je ze niet goed genoeg verzorgt of omdat je misschien wel een nagelbijter bent. Gelukkig is het tegenwoordig supersimpel om weer mooie nagels te krijgen, daarom hier een paar tips voor sterke en gezonde nagels.

1. Bescherm ze tegen schadelijke chemicaliën
Wanneer je schoonmaakt met alcohol of zelfs aan het afwassen bent, kan dit funest zijn voor je nagels. Daarom is het belangrijk dat je tijdens grote schoonmaakklussen handschoentjes draagt. Vervang daarnaast je aloholische handontsmetter door bijvoorbeeld een non-alcoholische, vochtinbrengende ontsmetter.  

2. Neem een tijdje geen gelnagels
Voor de nail-art junkies onder ons is dit slecht nieuws. Vooral als je al een lange tijd je nagels laat bijhouden door je nail lady kan het lastig zijn om daarna ineens weer met korte nageltjes rond te lopen, maar het is toch echt een stuk beter voor je nagels. Een gelmanicure zorgt er namelijk voor dat je nagels uitdrogen en sneller breken. 

3. Gezonde voeding = gezonde nagels
Als je nagels er niet goed aan toe zijn, moet je misschien eens letten op wat er dagelijks op je bord ligt. Een gebrek aan gezond voedsel kan leiden tot zwakke, droge nagels. Daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg eiwitten in je eten zit. Je nagels bestaan immers vooral uit keratine, een soort eiwit die je nagels hun kracht geeft. Voor langere, sterkere nagels kan je denken aan voedingsmiddelen als meer mager vlees, eieren, vis en soja.

4. Kies zorgvuldig je nagellak
Je zult inmiddels wel denken dat je ook een tijdje je nagellak moet laten staan om je nagels weer te laten aansterken, maar dat klopt niet helemaal. Color Therapy Nail Polish is bijvoorbeeld een van de soorten nagellak die je nagels gezond houdt door middel van de lak. Het bevat arganolie, wat ervoor zorgt dat je nagels direct gehydrateerd en healthy zijn.

5. Verzorg je nagelriemen goed
Het is makkelijk om al snel je nagelriemen te vergeten, maar deze hebben eigenlijk net zulke goede verzorging nodig als je nagels zelf. Een speciale olie voor je nagelriemen is een must in je nail care collectie, het houdt de huid namelijk moisturised en gaat ingescheurde nagelriemen tegen.

Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top