Haarverzorging

De jaren '80 is dé bron voor haarinspiratie in 2021 - dit zijn de looks waar we voor gaan

De jaren '80 is dé bron voor haarinspiratie in 2021 - dit zijn de looks waar we voor gaan

De jaren tachtig is een grote bron voor haarinspiratie op dit moment. Fun en big hair is trending op Instagram en TikTok en wij begrijpen wel waarom. 2021 is hét jaar voor de krullenbollen om met hun haar te flaneren en iedereen met steil haar gaat nadenken over het laten zetten van een permanentje.

Scrunchies, haarbanden en 'bananenklemmen' zijn haaraccessoires die een grote comeback aan het maken zijn en de volgende kapsels en haarstijlen ook.

Curly bangs

Heb jij prachtige krullen? Zet het schaar er in en knip curly bangs. In de jaren tachtig was deze haarstijl super populair.

 

Wafelhaar

Crimped hair of wafeltjeshaar is dé manier om textuur en volume te creëren. Deze tutorial laat zien hoe jij deze trend na kunt doen zonder hitte te gebruiken.

Permanent

Jouw moeder of tante heeft vast ooit een permanentje laten zetten back in the days. Anno 2021 willen we ook een dikke bos krullen.

Shag

Een shag is perfect voor dames met dun haar die volume willen. Deze haarstijl was in de jaren zeventig populair bij celebrity's en muzikanten en deze haartrend komt elk decennia wel zo'n beetje terug.

Bubbel paardenstaart

Deze haarstijl is fun en kan jij eenvoudig namaken. Het enige wat je nodig hebt, is een aantal elastiekjes.

Matje

'Business in the front, party in the back.' Dit kapsel is edgy en cool en past super goed bij een rond en vierkant gezicht.

Blowout

In de jaren tachtig was het motto: hoe groter hoe beter. Poofy haar creëer je door je haar te föhnen na het wassen.

Paardenstaart aan de zijkant

Vroeger werd deze funky paardenstaart veel gedragen tijdens het sporten. In 2021 hoeft het niet té overdreven en mag een elegante lage paardenstaart ook.

Statement highlights

De jaren tachtig draaide om het maken van een statement en dit bereikten ze onder andere door plukjes haar te highlighten.

Hoge paardenstaart

Dertig à veertig jaar geleden hadden ze nóg een variant op de paardenstaart die ook nu heel populair is - dankzij Ariana Grande - namelijk de hoge paardenstaart.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top