Lifestyle

Sexypedia: 10 x verschillende soorten vrouwelijke orgasmes

Sexypedia: 10 x verschillende soorten vrouwelijke orgasmes

We zijn nooit uitgeleerd als het op seks aankomt en wij willen zoveel mogelijk informatie met je delen. Vorige week schreven we de utlieme seksspeeltjes gids voor haar én deze week komen de verschillende soorten orgasmes aan bod. Bij veel climaxen spelen zenuwuiteinden een rol, maar eigenlijk kan elk gevoelig plekje op je lichaam jou laten komen. Je hebt het allemaal te danken aan je hersenen!

Dit zijn tien verschillende soorten orgasmes die jij als vrouw kan ervaren.

1. Clitorale orgasme

Het clitorale orgasme is de meest bekende manier waarop vrouwen kunnen klaarkomen. Dat niet alleen, het is ook de eenvoudigste manier voor de meeste dames. 8000 zenuwuiteinden komen op dit plekje samen en zorgen ervoor dat jij heerlijk klaarkomt.

2. G-spot orgasme

Het G-spot orgasme is ook geen onbekende. Je zou op de manier kunnen klaarkomen als dit plekje wordt gemasseerd, wordt gestimuleerd door een seksspeeltje of door penetratie. Jouw G-spot bevindt zich ongeveer vijf centimeter diep in de vagina.

3. Anale orgasme

Als jij gewend bent aan anale seks, kan het voorkomen dat jij een fantastisch hoogtepunt bereikt. Je kan ook anaal klaarkomen door rimmen (het likken van de anus)!

4. Borsten orgasme

Als jij wordt aangeraakt bij je borsten en tepels, worden je hersenen op hetzelfde gebied geactiveerd als bij het aanraken van je vagina. Rondom je tepels zitten er meer dan 800 zenuwuiteinden.

5. Zoen orgasme

Net als bij je borsten en tepels, zitten er in je lippen ook genoeg zenuwen om te zorgen voor een climax. Het zal niet eenvoudig zijn, maar geduld is een schone zaak.

6. U-spot orgasme

De urinebuis of urethra is omringd door je clitoris en deze zwelt op bij stimulatie waardoor je nat begint te worden. Het stimuleren van dit plekje kan fantastisch aanvoelen en gaat voornamelijk vooraf aan een clitoraal orgasme.

 

7. A-spot orgasme

De A-spot zit ook in je vagina, maar veel dieper: een gemiddelde middelvinger lengte diep. Bij deze spot stimuleer je indirect je clitoris, maar dit orgasme schijnt je een ander gevoel te geven.

8. Cervicaal orgasme

Dit plekje zit nóg dieper, namelijk aan de achterkant van de vaginawand. Om deze spot te stimuleren, heb jij diepe penetratie nodig. Deze zone kan heel gevoelig zijn en ook onprettig aanvoelen, dus kijk uit!

9. Zone orgasme

Heb jij een andere erogene zone? Bijvoorbeeld je oorlellen, nek, dijen of knieholte? Je kan ook klaarkomen door dit plekje te stimuleren.

10. Mentaal orgasme

Heb je ooit een erotische droom gehad? Je kan klaarkomen wanneer je slaapt en daar heb je geen aanraking voor nodig. Elk orgasme wordt namelijk in de hersenen ervaren!

Beeld: Photo by Dainis Graveris on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top