Lifestyle

Sexypedia: de ultieme seksspeeltjes gids voor haar

Sexypedia: de ultieme seksspeeltjes gids voor haar

Je hebt besloten om jouw seksleven spannender te maken met behulp van seksspeeltjes. Good for you! Je gaat online rondkijken of stapt een winkel binnen, maar je bent helemaal overwhelmed: door de sex toys zie jij het bos niet meer! Je weet niet waar je moet beginnen en je weet eigenlijk niet eens wat het verschil is tussen vibrators en dildo's. Geen zorgen, wij leggen het allemaal aan je uit.

We bespreken de meest voorkomende seksspeeltjes, we vertellen je hoe jij ze kan toepassen en wat voor varianten er zijn.

Vibrators

Alles wat trilt zou je een vibrator kunnen noemen. Er zijn buzzing voorwerpen die gemaakt zijn voor inwendig gebruik maar er zijn ook vibrators om je lichaam van buitenaf te stimuleren, zoals je tepels. Wist je dat de klassieke vibrator ontworpen was voor vaginale stimulatie? Dit klassieke speeltje is nog steeds erg populair. Vandaag de dag zijn er speciale vibrerende clitoris, anus, en g-spot speeltjes op de markt - en combinaties hiervan zoals de tarzan vibrator die je clit én g-spot stimuleren - en daar binnen en buiten heb je meer dan vijftien verschillende categorieën. De meest recente ontwikkeling is de luchtdruk vibrator, dankzij vacuümtechniek kunnen we nu genieten van een nieuwe vorm van stimulatie.

Dildo's

Een dildo heeft altijd de vorm van een penis. Je kan kiezen uit verschillende materialen, met of zonder ballen, met een bepaalde kromming en een dildo die realistisch is of juist niet. De kromming van dit soort sex toys zorgt voor extra stimulatie bij de g-spot. Er bestaan ook dubbele dildo's waarbij beide ingangen (yes, ook de anus) wordt gevuld én dildo's die vast zitten: strap-ons.

Geisha ballen

Met deze balletjes ben jij aan het multitasken. Aan de ene kant ervaar je genot - met of zonder vibratie - en aan de andere kant train jij je bekkenbodemspier. Waarom zou je die willen trainen? Vraag jij je misschien af. Je orgasmes kunnen door Ben Wa Balls langer aanhouden, intenser worden en onder controle worden gehouden. Wanneer jij ze draagt, stimuleer jij jezelf bij elke beweging!

Remote speeltjes

Alle speeltjes die je op afstand kan besturen - via een app op jouw smartphone bijvoorbeeld - zijn remote sex toys. Bij dit soort seksspeeltjes kun je denken aan allerlei vibrators. De meest opvallende zijn de vibrerende slipjes en eitjes. De eitjes hebben een ronde vorm en breng je bij jezelf naar binnen. Er bestaan ook varianten met een kegel balletje. De slipjes hebben een vibrator die perfect past en blijft zitten, vaak met behulp van een magneetje. Er zijn slipjes om je clit te stimuleren maar ook anale en interne stimulators.

Tepel stimulators

Met een tepelzuiger of borstpomp geef jij een fijn gevoel aan je tepels en borsten. Tepelzuigers geven het gevoel dat er aan deze erogene zone wordt gezogen.  De cups of zuigertjes trekken vacuüm en worden bediend met een pompje. Een borstpomp verhoogt de bloedcirculatie naar je borsten en tepels en zorgen voor een opwindend effect.

Clitoris en pussy pompjes

Er bestaan ook pompjes voor je clitoris en voor je hele vulva. Je legt deze speeltjes op je clit of vagina en je bedient ze zelf handmatig met een pompje. Pussy pompjes op batterijen zijn ook verkrijgbaar. Dankzij deze speeltjes wordt de doorstroming van bloed versneld, waardoor jouw clit en schaamlippen op gaan zwellen en jij extreem geil wordt!

Anal toys

De meest voorkomende anale speeltjes zijn anal beads en pluggen. Anal beads zijn een aantal balletjes die vaak aan elkaar vastzitten met een touwtje. Ze hebben verschillende groottes zodat jij klein kan beginnen en langzamerhand jouw anus op kan rekken. Beide speeltjes zijn bedoeld om je zowel te stimuleren als klaar te stomen voor het echte werk. Anaal pluggen zijn soms geribbeld zodat je steeds een stukje dieper kan én kan genieten van het heen-en-weer bewegen ervan. Er bestaan uiteraard ook anale vibrators en sommige hebben zelfs een roteerfunctie!

Beeld: Photo by Malvestida Magazine on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top