Lifestyle

10 x tips & tricks voor de Samsung telefoon die jij moet kennen

10 x tips & tricks voor de Samsung telefoon die jij moet kennen

We gebruiken onze mobiele telefoons elke dag en de meesten van ons bezitten de basic vaardigheden om te kunnen appen, foto's te maken en te scrollen op Instagram. Meer heb je niet nodig, toch? Jouw Samsung kan meer dan je denkt en waarschijnlijk komen een aantal onbekende functies jou goed van pas. Samsung Smartphones worden alleen maar slimmer en beter, het zou zonde zijn als wij daar geen gebruik van maken.

Wij hebben tien tips en tricks voor de Samsung gebruiker verzameld die jij waarschijnlijk nog niet (allemaal) kent. De eerste functie is vooral handig voor de nieuwe vouwbare telefoon van Samsung die binnenkort uitkomt!

1. Split screen

Hoe handig is het om je rekenmachine te kunnen gebruiken terwijl jij je in je mobiel bankieren app bevindt? Met een Samsung kan jij je screen splitsen. Open de twee apps die jij tegelijkertijd wil gebruiken en tik vervolgens op de drie verticale streepjes linksonder in het scherm. Druk op de icoon van de app en selecteer 'Openen in gesplitste schermweergave'. Selecteer daarna de andere app die je wil openen. Pas het scherm aan door het blauwe balkje in het midden te verschuiven.

2. Documenten eenvoudig scannen

Ga naar de camera en schaak Scène-optimalisatie in. Maak een foto van bijvoorbeeld je ID-kaart en je Samsungtoestel zal dit automatisch herkennen. Druk op de letter 'T' die rechtsboven in het scherm verschijnt om de selectie aan te passen. Jij hebt geen scanner meer nodig, handig toch?

3. Tijdelijk dempen

Stel je voor: je zit in een meeting en wil je telefoon dempen, maar je verwacht later die dag nog een belangrijk telefoontje of mailtje. Je hoeft je nu niet meer zorgen te maken dat je vergeet om het geluid weer aan te zetten, je kunt een Samsung namelijk tijdelijk dempen. Hoe doe je dat? Swipe van boven naar beneden om het meldingencentrum te openen en tik een aantal seconden lang op het luidsprekericoontje. Vink vervolgens 'Stil' aan om de optie om tijdelijk te dempen te zien verschijnen. Deze optie staat standaard ingesteld voor 1 uur, maar je kunt de tijd ook nog aanpassen bij 'Dempen gedurende'.

4. Cursorbesturing

Je kunt nu met je vinger makkelijk door een stukje tekst heen bewegen en aanpassen. Als het toetsenbord verschijnt dan kun je een aantal seconden lang op de spatie tikken om deze functie in te schakelen. Met de cursorbesturing werkt je vinger net als een muis.

5. Teken en film jezelf terwijl je een schermvideo maakt

Een tutorial maken voor de digibeet van je familie is super eenvoudig met een Samsung. Swipe naar beneden en klik op 'Schermrecorder' en tik op 'Opname starten'. Terwijl je scherm wordt gefilmd, kun je op het scherm tekenen door op het pennetje te tikken of op het gebruikersicoontje om jezelf te filmen.

6. Geavanceerd zoeken

Wist je dat je op je telefoon kan zoeken naar letterlijk alles? Swipe van beneden naar boven een type een woord in de zoekbalk. Je krijgt alles te zien wat met dit woord te maken heeft op je telefoon en in al je gedownloade apps. Als je eenmaal weet hoe het moet dan wil je nooit meer anders.

7. Stickers in Agenda

Is mood-tracking (je stemmingen bijhouden) iets wat jij fijn vindt? Je kan in de Agenda eenvoudig een sticker toevoegen bij elke dag. Open de standaard Samsung Agenda-app en tik op de emoji om een sticker toe te voegen.

8. Gespreksweergave bij gebruik apps

Gewoon door blijven scrollen op Instagram terwijl je iemand op de luidspreker hebt staan, kan heel makkelijk. Open de Telefoon app en klik op de drie bolletjes rechtsboven in het scherm. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Gespreksweergave bij gebruik apps'. Als je kiest voor 'Pop-up' of 'Mini pop-up' dan kan jij multitasken op je mobiel. De pop-up die verschijnt tijdens een gesprek kun je ook nog verplaatsen!

9. Bericht fortmaat wijzigen

Ben je samen met je opa en wil je hem een berichtje van je telefoon laten lezen? Nu kan je met een simpele shortcut het lettertype groter maken. Open een bericht op je Samsung telefoon en zoom in en uit met je vingers.

10. Vind mijn apparaat

Ga naar de website findmymobile.samsung.com om jouw verloren Samsung weer terug te vinden in no-time. Zorg ervoor dat jij een Samsung account hebt aangemaakt om gebruik te maken van deze functie. Je kan ook een persoon als voogd registreren zodat hij of zij jouw telefoon op afstand kan bedienen.

Beeld: Photo by toma areno on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top