Lifestyle

Digital declutter: een opgeruimde computer en smartphone in 3 eenvoudige stappen

Digital declutter: een opgeruimde computer en smartphone in 3 eenvoudige stappen

Krijg je weer voor de zoveelste keer een melding op je smartphone dat je niet genoeg opslagruimte hebt op je telefoon? Het is dan tijd om digitaal te ontspullen. Rommel op je tablet, laptop en desktop computer kan net zoveel onrust geven als een huis dat niet opgeruimd is.

De eerste stap richting een organized digitaal leven, is ontspullen. Volg deze vijf eenvoudige stappen en jouw favorietew gadgets zijn helemaal decluttered.

1. Investeer in een harde schijf

Wat als jij je smartphone nu kwijt zo raken en je laptop stuk zou gaan? Zorg er altijd voor dat je een back-up hebt van al jouw bestanden. Dit kan online met behulp van een bestandsopslag service zoals Drive, Dropbox of OneDrive en ook met een harde schijf.

2. Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Zet al jouw bestanden van je smartphone, tablet, laptop en/of desktop computer op een harde schijf en ga terug naar de standaard fabrieksinstellingen. Je begint met een clean slate, net alsof je een nieuwe telefoon hebt gekocht! Online kun je eenvoudig vinden hoe jij jouw apparaat kan resetten.

3. E-mail & Whatsapp

Nu dat al jouw apparaten leeg zijn, is het tijd om jouw inboxen ook op te ruimen. Ga naar jouw e-mail en verwijder alle e-mailtjes waar jij niks meer aan hebt. Tip! Met Gmail kun je de berichten van een afzender filteren door te zoeken op naam, keyword of e-mail adres. Vink alles aan en verwijder! Zorg ook dat jij je gelijk uitschrijft van nieuwsbrieven waar jij niks mee doet. Wist je dat het wettelijk verplicht is voor bedrijven om onderaan iedere e-mail een unsubscribe button te plaatsen? Maak daar gebruik van.

Op Whatsapp kun je ook eenvoudig je opslag beheren door:

  • te klikken op de drie bolletjes rechtsboven in het scherm
  • 'Instellingen' te kiezen
  • naar 'Opslag en data' te gaan en vervolgens naar 'Opslag beheren'
  • en dan per chat bestanden te verwijderen
  • of door de grootste bestanden te deleten

Geniet van je opgeruimde digitale bestaan!

Beeld: Photo by Domenico Loia on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top