Beauty

Je douche eindigen met koud water heeft deze voordelen

Je douche eindigen met koud water heeft deze voordelen

Sommigen moeten er niet aan denken om koud te douchen en zijn verslaafd aan een straal van lekker warm of zelfs heet water. Jouw douchebeurt afronden met koud water heeft toch veel voordelen en is echt het proberen waard. Jij kan straks niet meer zonder!

Sowieso is douchen met heet water een afrader. Het droogt je huid uit - wat niet gunstig is voor jouw bruine kleurtje waar jij hard voor hebt gewerkt - en onze huid wordt er geïrriteerd van. Jouw haren en hoofdhuid houden ook van koud water want het maakt jouw manen gezonder en glanzender. Een koele straal kalmeert de stress die heet water kan hebben veroorzaakt op jouw tere en dunne hoofdhuid, wat kan leiden tot schilfering of jeuk.

 

Voordelen douche eindigen met koud water

Dit doet het met je als jij aan het eind van jouw douche dertig seconden lang onder het koudste water blijft staan:

  • Het maakt jouw poriën kleiner waardoor jouw huid er gladder en strakker uitziet.
  • Het verhoogt jouw hartslag en metabolisme waardoor jij meer calorieën verbrandt. De koele stroom shockeert jouw lichaam als het ware om harder te gaan werken om een stabiele temperatuur te behouden.
  • Het is een goede manier om wakker te worden, jij krijgt namelijk bomvol energie.
  • Een frisse douche kan je humeur verbeteren. Dit heeft te maken met het verhogen van noradrenaline en endorfine, dit zijn neurotransmitters die jouw happy laten voelen.
  • Het geeft je immuunsysteem een boost en het maakt je weerbaarder voor ziektes.
  • Jouw lymfedrainage wordt gestimuleerd waardoor jij minder kans maakt op een opgeblazen gezicht en buik, infecties, ziektes, onzuiverheden en slechte nachtrust.
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top