Lichaamsverzorging

Comfortabel in je bikini met deze 9 tips tegen chestne

Comfortabel in je bikini met deze 9 tips tegen chestne

Onzuiverheden op je borst, sleutelbeen en algehele decolleté is wat we bedoelen met chestne. Vooral als we met mooi weer wat extra huid willen laten zien, kan het vervelend zijn. Hetzelfde geldt voor backne en maskne. Jouw skincare routine uitbreiden naar je nek en borst is eigenlijk helemaal geen gek idee want ze hebben veel met elkaar gemeen.

De huid op onze borst lijkt op dat van ons gezicht. In vergelijking met de rest van ons lichaam, is het dunner, krijgt het meer direct zonlicht, kan het droog of vettig worden en raken we het meer aan. Volg deze negen tips en hopelijk heb jij binnenkort geen last meer van onzuiverheden op je borst.

1. Nek en borst toevoegen aan skincare routine

Breid je skincare routine voor je gezicht uit naar beneden en gebruik je favoriete cleanser ook op je borst. Kijk uit dat je niet nat wordt! Doe het topless of draag een laag topje. Spoel het goed af en dep jezelf droog.

2. Neem altijd gezichtsreinigingsdoekjes met je mee

Stop gezichtsreinigingsdoekjes in je tas zodat jij ze altijd bij je hebt. Als je gauw zweet en snel vettig wordt, is dit de oplossing. Voornamelijk wanneer je synthetische kleding draagt. Vergeet niet je opnieuw in te smeren als je met je decolleté in de zon zit!

3. Douche na het sporten

Iedereen die last heeft van puistjes - maakt niet uit waar op je lichaam - kan het beste ervoor zorgen dat zweet zo snel mogelijk van zijn of haar lichaam af is. Even snel afspoelen en wassen met zeep of een cleanser is al voldoende.

4. Borstel je droge huid

Het lymfestelsel zorgt ervoor dat je bloed wordt gezuiverd. Veel afvalstoffen hopen zich op rondom je sleutelbeen dankzij de lymfevaten. Gebruik een gezichtsborstel om je chest te borstelen. Het zorgt ervoor dat giftige vloeistoffen worden verwijderd, je borst niet puffy wordt en het houdt je borst gehydrateerd.

Beechwood Pony Bristle Gezichtsborstel bij Douglas.com

5. Gebruik een gezichtsmasker

Een maskertje op je gezicht is onderdeel van een skincare routine en is ook goed voor je borst. Twee keer per week een masker met kurkuma en klei (van De Tuinen bijvoorbeeld) gebruiken, kan helpen bij het bestrijden van jouw onzuiverheden. Kurkuma is ontstekingsremmend en kalmerend en klei zorgt voor een diepe reiniging.

6. Probeer een hydraterende toner

Een lichte toner kan je borst - net als je gezicht - kalmeren en hydrateren. Tegelijkertijd gaat het schadelijke bacteriën tegen en houdt het je pH-waarde in balans.

 

7. Licht hydrateren met een body serum

Vermijd 'zware' producten zoals bodylotions en crèmes op je borst, als je vaak last hebt van onzuiverheden. Gebruik in plaats daarvan een body serum om jouw huid te hydrateren. Wanneer je huid nog vochtig is, kun je ook een hydraterende toner inzetten.

8. Regelmatig exfoliëren met een scrubhandschoen

Je gebruikelijke body scrub kan té hard zijn en juist je chestne verergeren. Je huid op je borst is dunner en kan daardoor eerder geïrriteerd raken. Probeer in plaats daarvan je borst mild te exfoliëren met een scrubhandschoen.

9. Gebruik schoon linnengoed

Was je beddengoed, je kleding en je handdoeken regelmatig. Wanneer jij snel last hebt van onzuiverheden op je lichaam, kun je het beste altijd een schone handdoek gebruiken. Een handdoek is al echt vies na één a twee keer! Een natte handdoek verzamelt snel bacteriën wanneer deze vochtig is, wanneer we zelf niet helemaal schoon zijn en vooral wanneer we onze handen er al een aantal keren mee hebben gedroogd.

Beeld: Photo by Elizaveta Strelkova on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top