Beauty

Om deze redenen hebben vrouwen het sneller koud dan mannen

Hoe kan het toch dat vrouwen het bijna altijd koud hebben, zelfs wanneer onze mannelijke collega’s/vrienden/familie staan te zweten van de hitte? Nou hier zijn dus meerde wetenschappelijke verklaringen voor.

Alhoewel mannen en vrouwen ongeveer dezelfde lichaamstemperatuur van ongeveer 37 graden Celsius hebben, hangt het van onze huidtemperatuur af hoe warm en hoe koud we het hebben en die temperatuur ligt bij vrouwen dus net even een stukje lager. Een belangrijke reden dat de temperatuur lager ligt, is het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Dit hormoon maakt het bloed een stukje dikker waardoor de doorbloeding naar de uiteinden van het lichaam minder goed is. Dit verklaart het feit dat je vaak koude handen en voeten hebt.

Een andere reden dat wij het altijd koud hebben, is te vinden bij onze stofwisseling. Vrouwen hebben gemiddeld een tragere stofwisseling dan mannen omdat zij minder spiermassa hebben. Als laatste is het interessant om te melden dat het ook een klein beetje tussen de oren zit. Vrouwen zijn namelijk psychologisch gevoeliger voor een daling in temperatuur dan mannen.

Beeld: Getty Images 

Deel dit artikel
Back to top