Beauty

Deze tropische cocktails & mocktails zijn perfect voor deze super hete dagen

Dit weekend piekt de temperatuur letterlijk óveral bovenuit en moeten we een leuke en vooral verkoelende manier vinden om onszelf gehydrateerd en koel te houden. En nu het zonnetje schijnt is er geen beter excuus om met onze vriendinnen een terrasje op te zoeken of naar het strand te gaan met onze eigen gemaakte cocktails, toch? 

Bij lekker weer horen lekkere drankjes, maar als je nogal uitgekeken bent op bier of een wijntje, zijn cocktails en mocktails (cocktails zonder alcohol) nog veel leuker én lekkerder, en al helemaal als je ze zelf maakt. Plannen om een dagje naar het strand te gaan met je vriendinnen? Probeer dan één van deze tropische cocktail of mocktail recepten want ze zijn super makkelijk zelf te maken. Wat wil je nou nog meer op zo’n warme dag?

Piña Colada 
Dit is toch wel echt een van de meest geliefde cocktails onder ons vrouwen, vooral als je een kokosliefhebber bent. Dit is hoe je dit lekkere drankje maakt.
- 50 ml witte rum
- 1 eetlepel vloeibare room
- 50 ml ananassap
- 50 ml kokosmelk

Limoncello Collins 
Dit drankje klinkt je waarschijnlijk onbekend in de oren, maar als je de ingrediënten ziet dan wil je niets anders meer, vooral als je gek bent op Limoncello of de smaak van citroen. 
- 30 ml Limoncello
- 30 ml gin
- 40 ml bruiswater
- 10 ml citroensap
- takjes mint
- schrijfjes citroen

Red Dragon
Ooit drakenfruit gegeten? In Nederland heet het officieel pitaja, maar we vertalen het meestal vanuit het Engelse ‘dragon fruit’. Dit fruit is super uniek, heeft een frisse smaak en is dus perfect voor in een cocktail. 
- 50 ml SKYY Infusion Dragon Fruit
- 50 ml granaatappelsap
- 30 ml lychee sap
- lychees
- schijfjes limoen

 

Een bericht gedeeld door Lily Yip 🌺 (@lyip27) op

Hibiscus mocktail 
Ja, ja, we hebben ook twee non-alcoholische drankjes voor je uitgezocht. Je kan je namelijk al super snel tipsy voelen als je in de brandende zon een drankje op hebt, en dat is niet echt handig als je een gezellige dag in de planning hebt staan. Daarom hier een mocktail geïnspireerd op de hibiscus, een eetbare bloem.
- 100 ml appelsap
- 150 ml bruiswater
- 2 eetlepels vlierbloesem siroop
- een hibiscus bloem

Watermeloen cocktail 
Er is bijna geen fruit die zoveel water bevat als de watermeloen, dus dit drankje is perfect tijdens dit tropische weer. Drink hier dus zoveel van als je wilt!
- blokjes of gepureerde watermeloen 
- 10 ml limoensap
- schijfjes limoen
- klein schepje kristalsuiker
- rest van het glas vullen met kokoswater

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top