Beauty

BEWEZEN! Dit is wat mensen eigenlijk denken van je selfies

We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt. Uren doe je erover en je maakt er toch zeker zo’n zeventig voordat je die perfecte selfie met de beste hoek van je gezicht, mooiste blik en sexy nonchalante uitstraling hebt te pakken.

Filtertje erover en het resultaat kan zo op Instagram. Kim Kardashian kroonde zichzelf tot onvervalste koningin van de selfies en bracht zelfs een compleet fotoboek uit met haar beste selfies. In Selfish werden haar meest opvallende, meest gelukte en selfies met de meeste likes gepubliceerd. Maar, wat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van München…?

 

Selfish in Mexico

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

De manier waarom mensen hun eigen selfies beoordelen en de manier waarop anderen dat doen blijken niet met elkaar overeen te komen. Terwijl mensen hun eigen selfies zien als authentiek en ironisch zien mensen die van anderen als fake en als zelfverheerlijking.

 

Rosé 🎀

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Ook de Universiteit van Toronto deed onderzoek naar selfies. Daar beoordeelden een groep studenten hun eigen selfies op aantrekkelijkheid. Die selfies werden ook nog eens beoordeeld door anderen. Uit het onderzoek bleek dat de makers van de zelfportretten de selfies goed geslaagd vonden en zichzelf mooi en leuk vonden. De anderen die de foto’s beoordeelden waren het met dat oordeel dan weer niet zo eens. Toch opvallend het verschil van hoe jij jezelf ziet en hoe anderen dat doen. Een spontaan plaatje die iemand anders van je maakt wordt dan toch het beste ontvangen.

 

Beach selfies of course! 🐚📷🐚

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top