Fashion

FACT: Vrouwen op hakken worden vaker geholpen door mannen

Onderzoek heeft bewezen dat mannen vrouwen op hakken niet alleen aantrekkelijker vinden, maar ook eerder geneigd zijn vrouwen op hakken te helpen dan vrouwen op platte schoenen. Geloof je het niet? Wij hebben de feiten voor je verzameld.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat mannen eerder geneigd zijn vrouwen te helpen, te versieren of te volgen wanneer de vrouw op hakken loopt. De onderzoekers van de University of Bretagne lieten een vrouw wildvreemde mannen vragen om hulp. Na iedere tien mannen die ze had gevraagd, wisselde de vrouw van platte schoenen naar high heels. 

83% van de mannen hielp de vrouw op hakken wanneer ze de weg vroeg. Daarentegen was maar 47% van de mannen bereid haar de weg te wijzen toen ze haar high heels verwisselde voor platte schoenen.Toen de vrouw een handschoen liet vallen (so French) rende 93% van de mannen de hooggehakte dame achterna om de handschoen terug te geven. Terwijl maar 62% van de mannen überhaupt naar de dezelfde vrouw op platte schoenen keek. Wanneer de dame op stiletto's alleen aan een bar zat, duurde het gemiddeld 7.49 minuten voordat de vrouw door een man werd benaderd. Wanneer ze wisselde van schoeisel duurde het dubbel zo lang voordat een man haar benaderde.

Kortom dames: haal die hakken maar uit je kast. Wie geholpen wil worden, moet pijn lijden. En daarbij is de kans op een date wanneer je hakken draagt vele malen groter! Dus ben je single en draag je platte schoenen? Je weet wat je te doen staat.

Beeld: Getty

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top