Beauty

Bewezen! Wijn drinken is goed voor je hersenen

Voel je je een beetje schuldig omdat je een glaasje wijn hebt gedronken en jij je daarbij niet aan je dieet hebt gehouden? Dan is dat vanaf vandaag verleden tijd, want dit is geweldig nieuws voor alle wijnliefhebbers. Wijn drinken is namelijk goed voor je hersenen. Nee, we maken geen grapje, dit is gezegd door een echte wetenschapper. 

En niet zomaar gezond, een glaasje wijn schijnt zelfs een betere workout voor je hersenen te zijn dan het maken van een lastige wiskundesom. Dit klinkt als de beste reden ooit om je vriendinnen te verzamelen en een terrasje op te zoeken, right?

 

#roma @micarganaraz #fendi 💛

Een bericht gedeeld door Bella Hadid (@bellahadid) op

Neurowetenschapper Dr. Gordon Shepherd, van the Yale School of Medicine, zegt dat het drinken van wijn meer delen van je hersenen aan het werk zet dan elke andere, menselijke activiteit. En nee, dat heeft niks te maken met alle gekke dingen die je gaat denken of doen als je een paar glaasjes teveel hebt gedronken, maar gewoon met de smaak van wijn.

In Gordon Shepherds boek, Neuroenology: How The Brain Creates the Taste of Wine, vertelde hij ook dat het proces van ‘wijn door je mond laten glijden’ en de smaakpapillen op je tong die actief worden hierdoor ervoor zorgen dat je brein meer actief is dan tijdens het luisteren van muziek of dus het oplossen van een wiskundeopdracht.

Dus, de volgende keer dat je weer een fles opendraait, onthoud dan dat het gewoon gezond is voor je geest!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top