Gezichtsverzorging

5x beautyhacks voor tijdens het douchen

5x  beautyhacks voor tijdens het douchen

We hebben allemaal onze dagelijkse doucheroutine waar we niet vanaf wijken. Maar probeer ook eens deze gewoontes te integreren tijdens het douchen en je heb in no time een betere huid en glanzend haar!

1. Denk aan de douchetemperatuur

Een hete douche is natuurlijk heerlijk, maar te warm water ontdoet de natuurlijke oliën van de huid. Om uitdroging te voorkomen kun je daarom het liefst met lauwwarm water douchen.

2. Kam je haar van tevoren uit

Aangezien nat haar meer kwetsbaar is, is het verstandig om de lokken van tevoren uit te kammen of borstelen. Zo voorkom je dat ze snel afbreken.

3. Was het gezicht na de haren

Omdat bij het uitspoelen van shampoo en conditioner de poriën van het gezicht kunnen verstoppen, is het aan te raden om het gezicht pas hierna onder handen te nemen. Zo voorkom je lelijke puistjes.

4. Douche niet te lang

Net als te heet douchen kan te lang douchen ook de natuurlijke oliën van de huid doen afnemen. Neem daarom een quick shower van maximaal tien minuten, en trakteer jezelf eens in de zoveel tijd op een lange douche of bad.

5. Hydrateer vóór en ná het douchen

De meeste van ons smeren het lichaam in na het douchen, maar hydrateren ervóór - het klinkt misschien een beetje gek - kan de huid wonderen doen. Smeer met wat facial- en lichaamsolie voordat je onder de douche stapt en je hebt hierna een heerlijk zacht huidje. Denk eraan om wel te blijven hydrateren met een vochtinbrengende cème na je douchebeurt.

Heb jij nog meer handige tips voor tijdens het douchen?

Meert tips lezen?

Zo camoufleer je jouw uitgroei in 3 seconden

5 veelvoorkomende make-upfouten en hoe je ze kunt fixen

Zo fix je binnen 60 seconden beschadigde nagellak

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top