Fashion

7 x hacks om je sneakers wit te houden

7 x hacks om je sneakers wit te houden

Witte sneakers zijn nog steeds een trend en dit seizoen zien we ze het liefst witter dan wit. Helaas, na enkele keren dragen zitten je sneakers toch vaak echt onder de vlekken (of nog erger, krassen). Hieronder vind je 7 hacks waarmee je jouw sneakers weer klinisch wit krijgt. 

1. Bedek krasjes met witte nagellak

Baal je van een kras of beschadiging? Witte nagellak is dé oplossing! 

2. Verwijder vlekken met vochtige doekjes of azijn

Vochtige doekjes zijn niet alleen een uitkomst in het huishouden, maar ze zijn ook ideaal voor het reinigen van je schoenen. Geen doekjes bij de hand? Dep dan een doek in een beetje witte azijn. Vaseline werkt ook. Smeer een beetje vaseline op de vlek, laat een paar uurtjes intrekken en voilà, je kunt de vlekken er zo afvegen.

3. Gebruik een oude tandenborstel

Zijn er plekken waar je met een doek lastig bij komt? Gebruik dan een oude tandenborstel en een beetje water en zeep om ook die plekken te bereiken.

4. Gebruik shampoo voor olievlekken

Saus op je sneakers geknoeid? Olievlekken verwijder je het beste met wat water, milde shampoo en een oude tandenborstel.

5. Laat je veters weken in warm water

Naast het feit dat je sneakers nóóit in de wasmachine moet gooien, kun je ook je veters beter met de hand wassen. Laat ze weken in warm water met zeep. 

6. Stop keukenrol in je schoenen 

Na het schoonmaken zijn je schoenen wellicht wat vochtig. Stop ze vol met keukenrol, zodat het vocht geabsorbeerd wordt en je schoenen sneller drogen. 

7. Gebruik bleek

Bleek gebruiken op je schoenen kan, maar gebruik het met mate en vergeet het niet te verdunnen. Bleekwater kan namelijk een gele gloed geven. Gebruik één deel bleek en meng dit met vijf delen water. 

 

Heb jij nog een tip om je sneakers wit te houden of krijgen?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top