Gezichtsverzorging

Waarom vaseline hét beautywondermiddel is

Waarom vaseline hét beautywondermiddel is

Vaseline is vast niet het eerste waar je aan denkt als het je beautyroutine aangaat. Maar wist je dat je met dit product - waarvan je vast wel een potje ergens in de badkamer of je toilettas hebt liggen - beautywonderen kunt verrichten? Of het nu voor je huid, je haar of nagels is; you’ve got everything covered! Je vindt hieronder dé 9 vaseline beautyhacks.

1. Highlighter

Probeer een volgende keer als je een highlighter aan wilt brengen eens een dun laagje vaseline te smeren op de jukbeenderen. Hierdoor krijg je een super natuurlijke glow.

2. Wenkbrauwgel

Is je wenkbrauwgel plots op? Geen paniek, met wat vaseline blijven ze de hele dag in de juiste vorm. Met deze tips zijn je brows sowieso on fleek!

3. Cuticle cream

Last van droge nagelriemen? Wederom is vaseline jouw redder in nood. Smeer dagelijks wat van het product op en rondom de nagels en ze zijn in no time weer hersteld.

4. Hair care

Tussen de knipbeurten door zijn gespleten haarpunten onze grootste vijand. Maar daar kan onze - van nu af aan - beste vriend in noodgevallen weer een uitweg in bieden. Door wat op het haar aan te brengen gaan de lokken weer glanzen en zien ze er in een handomdraai gezond uit.

5. Parfum primer

Deze hack is een absolute topper. Breng wat vaseline aan op de plek waar je jouw parfum spuit, en je geurtje is de hele dag aanwezig. #Loveit!

6. Lippenbalsem

Door vaseline aan te brengen op de lippen worden ze lekker soepel en zacht. Je kunt - als je niet vies bent van een beetje kliederen - je favoriete lipstickkleur vermengen met vaseline, ét voilà…je hebt een verzorgende lipstick. Mocht je overigens nieuwsgierig zijn naar dé lipsticktrends voor de komende zomer, lees dit artikel en je bent helemaal op de hoogte.

7. Homemade bodyscrub

Vermeng vaseline met een beetje suiker en je hebt een homemade bodyscrub. Eentje die je huid op een zachte manier exfoliëert niet uitdroogt.

8. Voetcrème

Ook droge hielen zijn verleden tijd door de voeten dagelijks in de smeren met vaseline.

9. Home hair colouring

Ga je thuis aan de slag met het verven van je haren? Door vaseline aan te brengen langs de haargrens en op je oren voorkom je verfvlekken op de huid. De verf wordt door het product opgenomen en kun je hierdoor na je verfbeurt makkelijk wegvegen. By the way, als je gaat kleuren dan hebben we fijne inspiratie voor je; dit zijn dé 16 haarkleuren om deze zomer uit te proberen.

Weet jij nog een fijne beautyhack met vaseline? Zo ja, laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top