Lifestyle

Door deze 3 heupoefeningen wordt de seks nog beter

Door deze 3 heupoefeningen wordt de seks nog beter

Voor de meeste atletische inspanningen moet je als mens gewoon trainen en seks is daarbij geen uitzondering. Gespannen of stijve heupen kan leiden tot pijn in je bekken en onderrug en laten deze spieren en gewrichten nou net een belangrijke rol spelen tijdens jouw dirty time

Dus wil jij zorgen dat jouw orgasme en seksleven niet in gevaar komen? Kijk dan snel verder voor drie heupoefeningen waarmee je jouw heupen opent en ontspant.

1. De koala

Ga met je benen wijd als een soort koala over je fitnessbal (klik hier) liggen. Laat je hoofd op de bal rusten en rol jezelf van voren naar achter. Door je onderbuik in de bal te duwen, open jij je heupen en ontspan je je onderrug. Je kunt in deze positie ook nog zij-bewegingen maken.

2. De schorpioen

Deze is een stapje moeilijker, maar wanneer je deze oefening rustig uitvoert dan lukt het jou zeker ook! Ga met je heupen in het midden van de bal liggen en plaats je handen iets wijder dan schouderbreedte uit elkaar. Houd je lichaamsgewicht op de bal, til een been op, buig je knie en reik met je tenen naar je tegenovergestelde schouder. Zet de oefening door je heup op te tillen en te draaien over de bal, zorg dat je niet kromt. Herhaal aan beide kanten.

3. Lunges

En nog een makkelijke om het af te sluiten. Ga rechtop staan en plaats een been achter je op de fitnessbal. Maak een ‘lunge-beweging’ door de bal langzaam naar achter te duwen. Je voorste knie zal buigen maar het is belangrijk dat je romp recht blijft. Trek jezelf weer naar voren en herhaal dit meerdere keren en wissel dan van kant.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top