Lifestyle

10 x de leukste hotspots in Tilburg

10 x de leukste hotspots in Tilburg

Tilburg is vaak een beetje een vergeten stad in Nederland. Zonde! Het veelzijdige Tilburg is namelijk het afgelopen decennium omgetoverd tot een enorm hippe stad. Dus mocht je nog een weekend vrij zijn, dan raden wij het Brabantse plekje zeker aan. 

Om het je wat makkelijker te maken heb ik – een local – de 10 leukste hotspots voor je verzameld. Stuk voor stuk plekken die je beslist niet mag overslaan!

Tilbug toch niet helemaal jouw ding? Eerder hebben we ook al dé hotspots van AmsterdamMaastricht, Delft, Zwolle, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Deventer, Arnhem, Amersfoort, Enschede, Nijmegen, Breda, Rotterdam, Haarlem en Leiden besproken.

1. Piushaven

De Piushaven is de plek waar iedereen samen komt zodra de eerste zonnestralen doorbreken. Er zitten veel restaurants langs de Piushaven en de sfeer is overal onwijs gezellig en vrolijk. Je kunt natuurlijk ook zelf een kleedje meenemen. Een favoriet rondom de Piushaven is restaurant en bed & breakfast Villa Pastorie, je kunt zowel in de binnentuin als aan het water zitten. 

Voor de sportievelingen onder ons: één van de leukste skeelerroutes van Tilburg komt ook langs de Piushaven

2. De Living

De Living wordt beschreven als de huiskamer van Tilburg. Het interieur is funky, veelkleurig en er staan leren banken. Mensen loungen of spelen er een spelletje onder het genot van een alcoholische versnapering. De Living is ietwat verstopt op de Oude Markt in Tilburg, dus je zult je best moeten doen om het te vinden. Een grappige toevoeging vinden wij.

3. Raw

Raw is een restaurant in de bruisende spoorzone van Tilburg. Ideaal wanneer je met de trein komt want het is maar twee minuten lopen. Het restaurant is gevestigd in een oude loods en heeft een hippe uitstraling. Je kunt er lunchen, borrelen en dineren. 

Wanneer je geen tijd hebt om te eten, is de spoorzone wel echt een must om doorheen te wandelen. Het is een tamelijk nieuw gebied in Tilburg waar de creatievelingen samenkomen. Club Smederij is hier ook zeker een hotspot. 

4. TIEN

TIEN is een geweldige concept store die inmiddels al weer vijf jaar bestaat. Je kunt er vernieuwende en creatieve items vinden op het gebied van mode, beauty en interieur. Ze hebben veel exclusieve merken die je niet snel ergens anders in Tilburg zult vinden. Daarnaast is het de perfecte plek om een cadeautje voor je vriendin, mama of zusje te kopen. Pas wel op: alles is er leuk dus alles wil je hebben!

5. Noir Lunch & Borrelbar

Vroeger was Café Noir de plek waar spijbelende studenten zich uitermate vermaakten. Tegenwoordig is het een lunch en borrelbar, maar het heeft nog steeds de oude, chique en ondeugende uitstraling van vroeger. Je kunt er heerlijk borrelen en de gasten zijn altijd een leuke mix tussen jong en oud.

6. Spoorpark

Het spoorpark is het Central Park van Tilburg. Je kunt er picknicken, schaken, chillen, borrelen, sporten, kamperen (stadscamping) en ga zo maar door. Het is de afgelopen weken ook een paar keer gesloten geweest in verband met de overweldigende drukte. Een echte hotspot dus!

7. Softy’s 

Softy’s heeft naast zijn vestiging in de spoorzone – hebben we het gebied weer – sinds kort ook een tweede winkel in het centrum geopend. De ijssalon serveert huisgemaakte en versgetapt softijs van lokale melk in te gekke smaken en spannende combi’s. Enkele voorbeelden zijn: perzik, witte chocolade & champagne en bacon, eggs & cornflakes. 

8. Bij Zestig

Bij Zestig is een lunchroom en home winkel in één van de mooiste straten van Tilburg, namelijk de Willem II Straat. Je kunt er binnen stappen voor een kopje koffie, ontbijt of lunch en het leuke is dat de meeste spullen die er staan te koop zijn! De sfeer is heel open, huiselijk en iedereen is altijd welkom.

9. Kras2

Zonder twijfel echt, echt, echt de lekkerste broodjes van Tilburg. Favorieten zijn kipfilet speciaal én serranoham, verse roomkaas & rucola.

10. Dwars hotdogbar

Het menu staat vol met – zoals de naam als verklapt – hotdogs. Deze esthetische hotdogbar is gevestigd aan de Korvelseweg. Niet echt in het centrum, maar zeker de moeite waard om heen te lopen. De menukaart bestaat uit verschillende hotdogs met verschillende toppings. Bij de toppings moet je denken aan zuurkool, spek, kaas, chili con carne, avocado, satesaus, pulled pork, nacho’s en nog veel meer. Extra leuk: wanneer je jouw favoriete hotdog liever vegetarisch eet, is dat geen enkel probleem. Ze hebben namelijk ook een heerlijke variant van de Vegetarische Slager.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top