Travel

9 x de leukste hotspots in Breda

Heb jij dit weekend nog niks gepland en kan je dus wel wat inspiratie gebruiken? Ook vandaag laten we je zien wat the places to be zijn in een leuke Nederlandse stad. Deze week is het bourgondische Breda aan de beurt! Ook wel de parel van het Zuiden genoemd.

Breda is echt één van de leukste steden om een stedentrip naartoe te plannen. Er is genoeg cultuur te proeven, maar ook het aanbod aan leuke cafeetjes en winkeltjes is groot. Je vermaakt je hier hoe dan ook en met deze city guide kan je gemakkelijk de stad in alsof je het al jaren kent!

1. Koffiebar Sowieso
Een lekker bakje koffie kan niet missen tijdens je dagje uit. Bij koffiebar Sowieso worden de bonen zelf gebrand, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit! Dit café is heel leuk ingericht met ouderwetse details, maar tegelijkertijd is het juist modern door de vintage invloeden. Nóg een pluspunt is dat je hier de hele dag terecht kan voor lekkere ontbijtjes, taartjes en verse sappen.

 

Een bericht gedeeld door R o s a (@beetjeverward) op

2. Palma
Dit is precies zo'n winkeltje dat voelt als een echte ontdekking. Palma is een super leuke boetiek in Breda, dat nog niet zo lang bestaat. Eigenaresses Mascha en Kiki hebben een grote liefde voor mode, interieur en palmbomen en dat vertaalt zich door in de winkel. Je kan hier onder andere kleding, sieraden en woonaccessoires vinden en écht alles wat je hier ziet, wil je mee naar huis nemen. Dat Mascha en Kiki het één en ander weten van interieur is ook goed te zien, want de inrichting is om van te dromen!

 

Onze muur heeft een nieuw kleurtje!! 😘

Een bericht gedeeld door PALMA Breda (@palma_breda) op

 

There’s always the sun🌞@#palma_breda🌴

Een bericht gedeeld door PALMA Breda (@palma_breda) op

 

Goodmorning! 💘

Een bericht gedeeld door PALMA Breda (@palma_breda) op

 

Perfect gifts ✨💘 - #shopping #jewelry #perfectgift #weekend

Een bericht gedeeld door PALMA Breda (@palma_breda) op

3. Yirga
Wij kunnen écht genieten van een goed ontbijtje en dat is vast in onze vorige hotspots al wel opgevallen. Yirga is weer zo'n tentje en die delen wij natuurlijk graag met je. Yirga is te vinden in één van de oudste straatjes van Breda en dat belooft gelijk veel goeds. Dit tentje heeft de lekkerste ontbijtjes met onder andere pancakes en yoghurtjes, maar je kan hier ook terecht voor een heerlijke lunch. Verder staat de kwaliteit op één en werken ze met veelal biologische producten. En een hotspot zou een hotspot niet zijn als het er niet ook heel leuk uit zou zien allemaal!

 

#BAE Birthday Breakfast 😍🍴

Een bericht gedeeld door Laura de Hoog (@lielalau) op

4. Noos 31
Ook bij Noos kan je je wel uren vermaken met de leuke spulletjes die ze verkopen. Je kijkt je ogen uit! Noos 31 is een original store met heel veel verschillende dingen, maar wat vooral opvalt is de mooie interieurcollectie. Vlinders achter glas, cactussen, en hanglampen vind je hier in overvloed! Zelfs als je op zoek bent naar een aanvulling op je garderobe kan je hier naar binnen lopen. Oh, en ook aan koffie en een gebakje geen gebrek.

 

New salespoint 🙌 @noos31 in Breda! Get your SVR beret there now 🌸

Een bericht gedeeld door Studio SVR ♥ (@studiosvr) op

5. Kamu
Als je net zoals wij dacht dat de combinatie van een fietsenzaak en een koffietentje uniek was, dan heb je het mis. Elke stad heeft wel zo'n bijzondere hotspot waarbij de liefde voor fietsen en koffie samengaan. Bij Kamu staat er hier en daar een fiets en je kan er gezellig zitten. Er hangt een fijn sfeertje, waarbij iedereen lekker zijn of haar gang kan gaan. 

 

🚲☝🏼#Kamu #Breda #bikes #cafe #happiness

Een bericht gedeeld door LOIS SWART (@loisswart) op

 

Coffeedate ☕️ #foodblogger?

Een bericht gedeeld door 𝐃𝐄𝐍𝐈𝐒𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐈𝐉𝐍𝐒 (@denisesteijns) op

6. In Kannen en Kruiken
De naam is leuk en het interieur nog leuker! Bij In Kannen en Kruiken kan je onder andere wentelteefjes, wraps en soepjes krijgen en genieten van de gezellige sfeer. Je voelt hier snel thuis met de zithoek, de grote stadstuin en de sfeervolle platenspeler. Al het eten is van goede kwaliteit en komt van lokale leveranciers. De stadstuin is trouwens perfect tijdens de warmere dagen en dat vind je niet snel in een grote stad!

 

Een bericht gedeeld door Anne33 (@anne332856) op

 

😍 #bredajazz

Een bericht gedeeld door Nancy van der Berg (@nenzzz) op

 

Hello sun! Hello affogato! 🌞🌳#ikek #ijskoffie #2shotsespresso #vanilleijs

Een bericht gedeeld door In kannen & kruiken (@inkannenenkruiken) op

7. De Nieuwe Winkel
Een concept store kan natuurlijk niet missen in dit rijtje. In De Nieuwe Winkel staan producten van heel veel zelfstandige ondernemers. De items zijn zelfgemaakt en, heel belangrijk, ook duurzaam! Doordat er wel van vijftig ondernemers spullen verkocht worden, is het aanbod erg divers. Ook is alles natuurlijk uniek, omdat het met de hand gemaakt wordt. Je ondersteunt er creatievelingen mee en je bent zelf ook een leuk item rijker!

 

Knotje in denim.

Een bericht gedeeld door Cheryl Wong Chung (@cherylwongchung) op

8. BRASSERIE BARDOT
Je bent dan wel niet in Parijs, maar wij houden wel van wat Franse invloeden. Brasserie Bardot is een mix tussen een klassieke bistro en een eigentijds café. Het voelt er knus aan, maar je hebt er tegelijkertijd ook helemaal je eigen plekje. Je kan hier lunchen, maar ook aanschuiven voor een heerlijk diner. Een wijntje en een stukje gebakken vis en je bent helemaal happy.

 

Sunny lunch :-)

Een bericht gedeeld door Sander Olislagers (@socialsander) op

9. PuiCk
PuiCk is populair in Breda en dat is ook niet zonder reden. De menukaart staat bordenvol heerlijke gerechten en je hebt er bijna het gevoel dat je buiten zit. Het café is ingericht met heel veel planten en hout en er zijn zelfs schommels! Ook staan er comfortabele Chesterfield banken en zijn de stoelen ook stuk voor stuk prachtig. Kortom, hier wil je een keer langsgaan! Kijk vooral van te voren al even op de menukaart, want de keuze is reuze.

 

PUICK #puickbreda #puick #lunch #food #coffee

Een bericht gedeeld door PuiCk (@puickbreda) op

 

Puick in Breda. Ik hou d'r van.... #puick #breda

Een bericht gedeeld door Janny (@janny.en.co) op

 

lunchdate with sister from another mister #instamood #instafood #lunch #foodporn #foodie #date

Een bericht gedeeld door Meghan (@megghzz) op

Beeld thumb: @Beetjeverward @Merelwildschut @Palma_breda

Deel dit artikel
Back to top