Travel

Lunch in Utrecht? Dit zijn onze favoriete plekjes om te eten

Lunch in Utrecht? Dit zijn onze favoriete plekjes om te eten

Regelmatig introduceren we je aan de leukste hotspots in een bepaalde stad. Dit keer is Utrecht aan de beurt en, natuurlijk, zijn wij weer enthousiast! Zoek je naar lunch in Utrecht? Met onze tips kun je terecht voor een heerlijk maaltje in de mooie Domstad. Komt 'ie!

Tips voor lunch in Utrecht: hier moet je zijn

"Wat ga jij zo lunchen?" is een vraag die hier op de redactie al om 10:00 's ochtends wordt gesteld. Hรฉt moment waar we het meeste naar uitkijken (op de vrijmibo na natuurlijk). Maar hoewel je er al om 10:00 uur naar zit te smachten en wij de hele dag door wel zouden kunnen lunchen, moet je wel wat hebben om naar uit te kijken. Om je te helpen tijdens je tripje naar Utrecht, zetten wij 7 van de leukste hotspots voor lunch in Utrecht voor je op een rijtje. Utrecht wordt ook wel het dorp tussen alle steden genoemd en dat is precies waar wij van houden. Het doet je misschien een beetje denken aan Leiden of Delft, want ook hier zijn de schattigste plekjes te vinden. Genoeg te zien en te doen daar en deze zaakjes zijn zeker de moeite waard! 

1. The Village Coffee & Music

Deze espressobar is lekker knus en de sfeer is er erg fijn en dus hoort hij in het lunch in Utrecht-lijstje. De koffie wordt zelf gebrand en is dan ook verser dan vers(!). Je kan hier heerlijk bijkomen van de drukte, maar je kan ook je laptop erbij pakken om even goed aan het werk te gaan. Hard lerende studenten zijn dan ook niet zeldzaam hier. Je kan elke week terugkomen voor een speciale 'koffie van de week' en wie weet kan je nog een optreden van een live band meepakken! Want naast achtergrondmuziek komen er soms ook artiesten langs. 

 

Voorstraat urban garden in front of the door ๐Ÿก

Een bericht gedeeld door The Village Coffee & Music (@thevillagecoffee) op

 

When it's cold outside, it's even warmer on the inside.

Een bericht gedeeld door The Village Coffee & Music (@thevillagecoffee) op

 

Early morning โ˜•๏ธ #zondag

Een bericht gedeeld door ๐Ÿ‰๐Ÿ‰๐ŸŒด (@sofia_saro) op

 

๐Ÿ“The Village Coffee & Music, Utrecht

Een bericht gedeeld door IRON & BEANS (@ironandbeans) op

 

Een bericht gedeeld door Rood&Bloem (@roodenbloem) op

 

2. Olivier

Zin in een lekkere lunch tijdens je tripje naar Utrecht? Dan is Olivier zeker een aanrader. Het zit hier bijna altijd vol, omdat werkelijk iedereen fan is. Olivier, ofwel Olivjee, zit gevestigd in een oude kerk en dat brengt een hele leuke sfeer met zich mee. Je kan er spelletjes spelen, gezellig borrelen en de lieve huiskat aaien. Ga voor een lekkere croque madame of neem een huisgemaakt soepje. Is er in de middag geen plek? Dan kan je altijd nog voor het diner langsgaan!

 

Moge jou zondag net zo fijn zijn als die van mij๐Ÿ˜Š

Een bericht gedeeld door Noralie Swuste (@noralie) op

 

Lekkahhh

Een bericht gedeeld door Vincent Onderdelinden (@vincentodl) op

3. All the luck in the world

Concept store alert! All the luck in the world is een winkeltje bomvol inspiratie. Je wil echt alles hebben als je hier binnenloopt en je zou willen dat je het eerder was tegengekomen. Ze hebben onder andere sieraden, vintage spulletjes, unieke hebbedingetjes en kaarten (hรฉรฉl leuk om een paar van in te slaan!). Hier wil je zeker een keer langsgaan!

4. BROEI

Dit is een favoriet voor velen. Je kan hier lekker lunchen of genieten van een kopje koffie en gezellig is het altijd! Het is duidelijk dat er bij BROEI goed is nagedacht over het interieur. Zo zijn er bijvoorbeeld veel vintage invloeden; het menu is op een krijtbord geschreven, er hangen kleine schilderijen aan de muur en ook de stoelen geven dat oude basisschool idee.

BROEI geeft een heel huiselijk gevoel en dat zorgt voor een rustgevende sfeer. Dus zin in een vers sapje, yoghurt of een heerlijke boterham? Dan is dit de plek voor jou. 

 

Shining lights with a shiny Mirage #espresso #kvdwmirage #dutch #keesvanderwesten #specialtycoffee

Een bericht gedeeld door Kees van der Westen (@kvdwespressonisticworks) op

 

Sunday coffee spot ๐Ÿ–ค

Een bericht gedeeld door Nenad J. Nenadiฤ‡ (@nenad_j_) op

 

Workplace of the day #wotd

Een bericht gedeeld door Wendy Jonkers-Tan (@wgztan) op

5. Koffie Leute Brauhaus


Bij Koffie Leute krijg je pas echt het idee dat je binnenstapt in een oud huis met heel veel sfeer. Een beetje: Even bij die leuke oma op bezoek en lekker verwend worden met heerlijk eten. De koffie is hier geweldig en je kan er ook heerlijke zoetigheden zoals brownie en cake bestellen. Voor lunch in Utrecht kan je ook terecht. En kom vooral een keertje op zondag, want dan kan je genieten van wentelteefjes! 

 

Where the wild things work.

Een bericht gedeeld door Johanna Joy (@johannajoyrijkenberg) op

 

โ˜•๏ธโ˜•๏ธโ˜•๏ธ

Een bericht gedeeld door Emma Strandberg (@emmastrandberg) op

 

Itโ€™s-a-me!

Een bericht gedeeld door Filip Szczypiorkowski (@orkowsky) op

6. Het Kaufhaus


Vintage lovers, stellen we jullie ooit teleur? Dit leuke, vintage winkeltje is lekker centraal gelegen en dus makkelijk vindbaar. Je kan hier alles vinden wat vintage is. Van kleding tot platen en Perzische tapijten, hier hebben ze het! Als je een mooi item scoort bij Het Kaufhaus ondersteun je gelijk goede doelen, aangezien de opbrengsten grotendeels naar Stichting Sympany gaan. Dat is iets wat wij natuurlijk maar al te graag zien! 

 

Last chance!! We are closing today at 6! Come say goodbye!!

Een bericht gedeeld door H E T K A U F H A U S (@hetkaufhaus) op

 

So cold! Don't worry, @hetkaufhaus can keep you warm this winter!

Een bericht gedeeld door H E T K A U F H A U S (@hetkaufhaus) op

7. Mooi & Belle

Even lekker woonwinkelen doe je hier! Je vindt hier van allerlei stijlen, waaronder Scandinavisch en botanisch. Klinkt gelijk goed, toch? Bij Mooi & Belle vind je een mix tussen bekende merken en opkomende ontwerpers. Dit leuke winkeltje heeft onder andere mooie kasten, vazen, commodes en tafels. Ook kan je er leuke cadeautjes vinden als je iemand anders blij wil maken met een pareltje uit deze collectie. 

 

Liefde voor je oren van @studiomhljournal. #mooi #belle #twijnstraat #interieur #styling #utrecht

Een bericht gedeeld door Mooi en Belle (@mooienbelle) op

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top