Lifestyle

Dit is het verschil tussen interne en externe orgasmes

Dit is het verschil tussen interne en externe orgasmes

Klaarkomen is voor sommige vrouwen iets heel normaals, anderen hebben nog nooit een orgasme ervaren. Een hoogtepunt bereiken kan heel af toe of zelfs meerdere keren achter elkaar. De één heeft alleen maar externe orgasmes en de andere weet ook hoe zij een interne climax kan beleven. De lucky one heeft ze allebei tegelijk.

Weet jij het verschil tussen beide? Wij leggen het je uit en geven je tips!

Extern orgasme

Het externe orgasme is het clitoraal orgasme, vanuit de buitenkant. Klaarkomen op deze manier is het meeste bekend onder vrouwen en makkelijker te bereiken dan een intern orgasme. Een externe climax ervaar je als jij of je lover je clit direct stimuleert met zijn of haar vingers, tong of door middel van een speeltje. Je kan het als té gevoelig ervaren om daar aangeraakt te worden, probeer dan je gevoelige plekje indirect te stimuleren door de plooien van je lippen te masseren. Zodra jij de juiste plek hebt gevonden, richt dan je aandacht daar met een consistent ritme en strelende beweging. Probeer ook eens een vibrator speciaal voor de clitoris uit, deze wordt je beste vriend!

 

Intern orgasme

Bij een intern orgasme wordt ook je clitoris betrokken, maar dan vanuit de binnenkant. Het plekje wat je daarvoor moet stimuleren, kennen we ook wel als de G-spot. Dit plekje zit ongeveer drie tot vijf centimeter boven de ingang van je vagina en kan jou ook laten squirten. De G-spot kan worden gestimuleerd dankzij penetratie met een speeltje, vingers, een strap-on of met het mannelijke geslachtsdeel. Zorg dat het object waarmee jij wordt gepenetreerd wordt, gekanteld is naar boven (naar de navel toe). Experimenteer met intensiteit en ritme, gebruik glijmiddel als dat prettiger is. Daarnaast kun je proberen om kegeloefeningen te doen tijdens de penetratie. Door deze bekkenbodemoefeningen, stroomt er meer bloed naar je vulva en dit helpt om jou een intern orgasme te laten beleven.

 
Beeld: Photo by Dainis Graveris on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top