Haarverzorging

Wanneer jij je haarborstel moet vervangen + hoe je 'm schoon houdt

Wanneer jij je haarborstel moet vervangen + hoe je 'm schoon houdt

Ons haar is ons heel wat waard. Jouw manen op de juiste manier verzorgen is nodig, zodat jij zo veel mogelijk van een volle bos kan genieten. We willen dat ons haar gezond is, dat het glanst en het liefst ook nog dat het niet snel vettig wordt. Een belangrijk onderdeel hiervan - iets wat vaak over het hoofd wordt gezien - is het tijdig vervangen van je haarborstel. 

Het product waar jij klitten mee uit je haar krijgt, is een broedplaats voor bacteriën, roos en gist. Wanneer je borstel aan vervangen toe is en hoe jij dat herkent, vertellen we je hier. Je haarborstel schoonmaken is ook een must en we leggen jou graag ook gelijk uit hoe je dat doet.

 

Waarom jij je borstel moet vervangen

Bacteriën en stof hopen zich dagelijks op en is onmogelijk om te verwijderen. Elke keer als we onze borstel gebruiken, komt dit weer in ons haar terecht. Dit klinkt hartstikke vies en het is ook niet goed voor je hoofdhuid. Een vieze en oude haarborstel kan zorgen voor irritaties. Je haarzakjes kunnen zelfs verstopt raken en hierdoor krijg jij last van puistjes. Als er een aantal pinnen missen, wordt het moeilijker om het in de gewenste stijl te krijgen. Daarnaast kunnen scheve pinnen je haar breken. Genoeg redenen om jouw oude haarborstel direct in de prullenbak te gooien.

Signalen dat je een nieuwe haarborstel nodig hebt

Als jij een borstel tussen zes maanden en een jaar hebt gebruikt, is het tijd voor een nieuwe. Dit geldt vooral voor plastic en rubber varianten. Een borstel met varkenshaar kun je sowieso het beste vervangen na een half jaar. Hoe lang je haarborstel mee gaat, hangt af van de kwaliteit, de hoeveelheid producten die je aanbrengt en het type haar dat je hebt. Eentje van goede kwaliteit gaat sowieso langer mee. Bijvoorbeeld een haarborstel van het merk Mason Pearson.

Haarborstel van Mason Pearson bij BOL.com

Dit zijn de signalen waar jij op kan letten. De meest voor de hand liggende tekenen is het feit dat er pinnen missen of scheef staan, of als de borstel te vies is om schoon te krijgen. Als de kussen van je borstel te squishy of gebarsten is, is dit ook een signaal dat je een andere aan moet schaffen. 

Hoe jij je borstel kan schoonmaken

Je borstel schoonmaken zorgt voor minder irritaties en minder snel vet haar. Je houdt het schoon door zo vaak mogelijk de opgehoopte haren te verwijderen. Je haarborstel heeft één keer per maand een diepe reiniging nodig. Spoel de borstel met warm water en een paar druppels shampoo. Schud 'm goed uit en laat het drogen. Een houten borstel kun je beter niet helemaal onder water dompelen. Een plastic borstel kun je tot twintig minuten laten weken in een kom.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top