Lifestyle

Met deze 5 tips creëer je een schoonmaakroutine waarbij het hele gezin helpt

Met deze 5 tips creëer je een schoonmaakroutine waarbij het hele gezin helpt

Nu we meer tijd binnenshuis doorbrengen, is het maar ál te fijn om in een schone omgeving te leven. En hoe kunnen we dat nu beter aanpakken dan je huis voorzien van een goede schoonmaakbeurt? Precies! Je creëert een schoonmaakroutine waarbij het hele gezin deel uitmaakt van een opgeruimd en schoon huis. Alleen één ding; hoe kunnen we dit het beste aanpakken?

Er is niets vervelender dan héél het huis schoongemaakt te hebben en er vervolgens achterkomt dat één van de kinderen het volledige huis op stelten heeft gezet. Al die tijd en moeite die je hebt gestoken in het opruimen van honderden legoblokjes, blijkt voor niets geweest. Om nog te zwijgen over het vloerkleed die een paar chocoladevlekken rijker is.

Gezien we deze activiteiten willen voorkomen, hebben wij vijf tips op een rijtje gezet, hoe jij een schoonmaakroutine kan toepassen voor het hele gezin. Lees snel verder en kom erachter welke tips voor jouw huishouden werken!

1 van 5

Begin de dag met bedden opmaken

Een opgeruimde ruimte kan er al snel een stuk schoner uitzien wanneer de bedden zijn opgemaakt. Vraag iedereen in huis of ze direct na het opstaan hun kussens op willen kloppen en laat ze hun lakens recht strijken. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat dit een gewoonte voor het leven wordt! Daarnaast is dit het eerste productieve waar zij hun dag mee zullen beginnen. Iedereen in huis zal er gelijk een stukje wakkerder van worden en het is ook nog eens een gemakkelijke taak die iedereen kan uitvoeren.

via GIPHY

1 van 5
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top